Istorie culinară

Maici de la mănăstirea Șag de lângă Timișoara vopsesc ouăle de Paști în fiertură de coji de ceapă (foto: Shutterstock)
Marjorie Child Husted sau femeia în carne și oase din spatele show-ului de radio „The Betty Crocker Cooking School of the Air“ (© Getty Images)
Fructe, fresca Pompeii (@wikipedia)
Jamie Oliver (copyright Profimedia) jpg
Călugări în bucătăria mănăstirii, pregătind mâncare în Postul Paștelui. Ilustrație de sec. XIX (@ Ghetty Images)
Berea – o istorie de mii de ani jpeg
Ciorba rădăuțeană împlinește 40 de ani de când a intrat în meniurile restaurantelor  A fost inventată de o bucătăreasă din Bucovina jpeg
Istoria uitată a primei fabrici de ciocolată din România jpeg
O poveste de dragoste: Marea Britanie și biscuiții jpeg
Prosecco, o băutură cu o istorie de peste 2000 de ani jpeg
Găluștele cu prune, un desert de toamnă cu originea în Imperiul Austro Ungar jpeg
Sfaturi de la Sanda Marin: ce să mâncăm în fiecare lună jpeg
Primele rețete din Țara Românească jpeg
Margherita, pizza regală în culorile steagului italian jpeg
Moștenirea otomană din bucătărie   gastronomia jpeg
Jane Austen, de la „Mândrie și Prejudecată” la butoiul cu bere  jpeg
Preparatele de origine străină din bucătăria românească jpeg
Sachertorte, mândria Vienei jpeg
Istoria papanașilor – cât de românești sunt și ce variante mai cunoștem? jpeg
Sunt mititeii o invenție românească? jpeg
Sindrofii, serate, baluri în Bucureștiul de odinioară jpeg
Calisson, dulcea îmbrăţişare din Aix en Provence jpeg
Aperol Spritz   Istoria unui secret italian bine păstrat  jpeg
Centenarul Marii Uniri, sărbătorit cu mâncare tradițională și multe premii la Atelierul „Click! Poftă bună!“ jpeg
Cafeaua la români: trecut și prezent jpeg
Eveniment «Click! Poftă bună!»:  Atelier Meniul Centenarului jpeg
Espresso, istorie la minut jpeg
Piciorușe de broască, Pui de baltă sau „Grenouille”  istoria unei specialități franțuzești jpeg
Îngheţata preşedintelui Thomas Jefferson, prima reţetă americană scrisă jpeg
Cafeaua şi alte bunătăţi în Ţările Române  Argetoianu: «să consum cu mândrie şi nespusă poftă prăjituri sau îngheţată cu fisticuri, după sezon» jpeg
Pentru pofticioși: rețetă de supă de bere transilvăneană din 1895   jpeg
Ce meniuri se serveau odinioară de Crăciun pe calea ferată  Istorii și rețete gastronomice feroviare  jpeg
Marea Doamnă a Șampaniei:  La Veuve Clicquot jpeg
O istorie frivolă a şampaniei Belle Époque jpeg
Gazpacho, supa răcoritoare a lui Don Quijote jpeg
Ciocolata noastră cea de toate zilele jpeg
Călătoriile celui mai iubit condiment, muştarul jpeg
Reţeta îngheţatei, un secret bine păstrat jpeg
Aurul roşu jpeg
Taiwan: Doi ani de închisoare dacă mănânci carne de câine sau pisică jpeg
Sake, băutura din haiku jpeg
O supă de pește à la française jpeg
Yuè bĭng, prăjitura Lunii jpeg
Macaron, fursecul care a colorat lumea jpeg
Biscuiţii „Carol” de la Galaţi jpeg
La masă cu regii României: Ferdinand îți servea friptură la prima oră, iar cu Regele Carol I rămâneai nemâncat jpeg
Alimentația în Imperiul Roman  Obiceiuri culinare uitate și originile bucătăriei moderne jpeg
La erupţia lui Vezuviu, romanii au încercat să salveze…uleiul de peşte jpeg
Brioșa, parte a unui mic dejun imperial jpeg
Povestea unui preparat de mii de ani: mămăliga jpeg