Marele Hotel Traian din Iași (© Imago Romaniae)

Cum arăta meniul unui restaurant din Iași în anul 1885?

În ianuarie 1885, Maria Zadic, proprietar unui restaurant aflat în Hotelul Moldavie din Iași, își anunța clientela că „în restaurantul meu se găsește în orice timp mâncări reci și calde”, relatează Institutul de Studii Sud-Est Europene, pe pagina de Facebook a instituției

Meniul restaurantului afișa următoarele prețuri:

Ochiuri - 50 bani

Scrob - 50 bani

Marinat de orice pește - 50 bani

Brânză cu smântână - 50 bani

Mezeluri - 70 bani

Supă de orice aluat - 30 bani

Rasol - 40 bani

Borș cu pasăre ori cu carne de vacă - 50 bani

Mâncare de pasăre cu sos - 50 bani

Biftec bine garnisit - 80 bani

Orice friptură - 60 bani

Cafea cu lapte - 60 bani

Cafea neagră - 20 bani

Ceai cu rom - 50 bani

Sursa: Curierul. Foaea Intereselor Generale, 10 ianuarie 1885

Foto sus: Marele Hotel Traian din Iași (© Imago Romaniae)

Mai multe pentru tine...