image

Klaus Iohannis, vizită la Kiev: „Această agresiune din partea Rusiei trebuie să înceteze

📁 Istorie recentă
🗓️ 16 iunie 2022

Peşedintele Klaus Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială la Kiev, alături de mai mulţi lideri europeni, printre care şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, relatează adevarul.ro.

Klaus Iohannis a ajuns joi dimineaţă la Kiev, fiind întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olga Stefanişina. Şeful statului efectuează o vizită oficială în capitala Ucrainei alături de liderii Germaniei, Franţei şi Italiei.

„Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Preşedintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz şi Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic şi solidaritatea deplină faţă de Preşedintele Zelenski şi de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată şi neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!”, a scris preşedintele României, joi, pe Facebook.

Organizarea vizitei cancelarului german Olaf Scholz, a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a prim-ministrului italian Mario Draghi a durat câteva săptămâni, cei trei lideri urmărind să depăşească criticile aduse de Ucraina cu privire la răspunsul lor la războiul declanşat de Rusia.

Vizita, care nu a fost anunţată din motive de securitate, are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute. Preşedintele Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie.

Mai multe pentru tine...