Traseu tematic interactiv pentru expoziția „Pe pământ și pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani”

Traseu tematic interactiv pentru expoziția „Pe pământ și pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 11 februarie 2025

Muzeul Municipiului București pune la dispoziția publicului o nouă resursă educațională gratuită și anunță lansarea unui traseu tematic interactiv dedicat copiilor cu vârsta de peste 7 ani, care însoțește expoziția „Pe pământ și pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani”, deschisă la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) până la data de 30 martie 2025.

Acest traseu, care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Muzeului Municipiului București este un instrument educativ ce transformă vizita într-o adevărată aventură de explorare. Descarcă traseul tematic accesând acest link.

Cum funcționează traseul tematic?

„Traseul propune un parcurs interactiv prin expoziție, oferindu-le copiilor ocazia să descopere, prin întrebări, provocări și informații captivante, viața de zi cu zi a locuitorilor preistorici ai Deltei Dunării. Aceste activități interactive fac din traseul tematic o experiență educativă și distractivă, ajutând vizitatorii să înțeleagă și să aprecieze mai mult această regiune unică și istoria sa fascinantă.

Călăuza traseului este Kan, un pelican creț curios, care le va oferi copiilor indicii despre secretele ascunse în vitrinele expoziției.

Micii exploratori sunt invitați să pornească într-o călătorie captivantă prin Delta Dunării, un loc spectaculos unde natura și istoria se împletesc armonios. Traseul le dezvăluie povești fascinante din trecutul îndepărtat și le oferă ocazia de a descoperi un patrimoniu de o valoare inestimabilă. Fiind un ecosistem fragil, Delta are nevoie de protecție, iar această experiență îi ajută pe cei mici să înțeleagă importanța conservării sale pentru generațiile viitoare.

Unde găsești traseul tematic?

Vă invităm să descărcați gratuit de pe site-ul Muzeului Municipiului București și să-l printați pentru a fi folosit în timpul vizitei la Palatul Suțu. Astfel, copiii și elevii vor avea parte de o experiență interactivă și educativă, ghidați pas cu pas prin istoria fascinantă a Deltei Dunării.

Te invităm să descoperi această călătorie în timp și să explorezi o lume dispărută, dar plină de povești interesante!”, precizează Muzeul Municipiului București. 

Despre expoziție

Expoziția „Pe pământ și pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani” este despre milenii despre adaptare, criză ecologică și relația fragilă dintre oameni și ecosistemele în continuă transformare ale Deltei Dunării. Vizitatorii descoperă universul fascinant al comunităților agro-pastorale din Eneolitic, care au trăit la granița dintre pământ și apă, adaptându-se constant la provocările mediului.

Expoziția reconstituie un peisaj pierdut, astăzi acoperit de apele și sedimentele Dunării, și aduce în atenția publicului artefacte originale ale culturii Gumelnița, reconstrucții detaliate ale vieții cotidiene, descoperiri recente din cercetările arheologice și geografice, precum și informații despre modul în care schimbările climatice au influențat comunitățile preistorice”.

Expoziția „Pe pământ și pe apă: locuitorii Deltei Dunării acum 6500 de ani” este organizată de Institutul Francez din România, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Muzeul Municipiului București.

Text și grafică: Veronica Leca & Eliana Radu