Un coridor neterminat, descoperit în Marea Piramidă din Giza (foto: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities)

Un coridor neterminat, descoperit în Marea Piramidă din Giza / FOTO

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 2 martie 2023

Preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mostafa Waziri, a anunţat joi descoperirea unui coridor secret, lung de nouă metri, ascuns în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, despre care se crede că ar putea conduce la alte descoperiri.

Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului „Scan Pyramids” care foloseşte tehnologie modernă, inclusiv scanare 3D şi analize termice cu camere cu infraroşu, pentru a studia interiorul piramidei, ultima dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice rămase în picioare, informează Agerpres.

Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a uşura greutatea piramidei fie pe intrarea principală, fie pe o altă cameră sau spaţiu încă nedescoperit, a declarat Mostafa Waziri.

Foto: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities
Foto: Facebook / Ministry of Tourism and Antiquities

Marea Piramidă din Giza este cea mai veche dintre cele Şapte Minuni ale Antichităţii şi totodată singura care se menţine intactă până în ziua de astăzi.

Specialiştii cred că a fost construită drept mormânt pentru un faraon egiptean, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, fiind finalizată în anul 2.560 î.e.n.

Piramida era acoperită la început cu pietre albe, lustruite, ce formau o suprafaţă fină şi strălucitoare. Astăzi, după secole în care forţele naturii au erodat aspectul exterior, vizitatorii pot vedea nucleul piramidei.

Se estimează că piramida este formată din aproximativ 2, 3 milioane de blocuri calcaroase ce au fost transportate din mine aflate în apropiere. La început, piramida măsura 146 de metri în înălţime, fiind cea mai mare structură realizată de om timp de mai bine de 3.800 de ani. Astăzi piramida măsoară 138 de metri în înalţime.

Mai multe pentru tine...