image

Armata rusă îşi regrupează grupul naval de luptă din Marea Neagră

📁 Istorie recentă
🗓️ 20 iunie 2022

Armata rusă îşi regrupează grupul naval din Marea Neagră punând accent pe submarine în detrimentul navelor de suprafaţă, menţioneaztă Comandamentul „Sud” al armatei ucrainene, relatează adeavarul.ro.

Conform ultimului raport al Comandamentului „Sud” al armatei ucrainene, partea atacatoare îşi regrupează grupul naval din Marea Neagră în încercarea de a-şi minimiza pierderile. Accentul este pus pe submarine, trei nave de luptă de acest tip fiind desfăşurate în prezent în Marea Neagră.

De asemenea, Rusia dispune de două nave purtătoare de rachete şi a pregătit trei nave de desant. Estimarea arată că Rusia mai dispune în Marea Neagră de 28 de rachete de croazieră Kalibr.

În paralel, partea rusă răspândeşte informaţii false pentru a submina adversarul. Una dintre aceste informaţii este că armata ucraineană a transformat o şcoală din Odesa în bază militară. Anterior, partea ucraineană a anunţat că ruşii au purtat sâmbătă şapte atacuri cu rachete împotriva Nikolaev, cinci dintre ele având loc în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski se afla în acest oraş din sudul Ucrainei.

În afară de Nikolaev, Zelenski s-a mai deplasat sâmbătă la Odesa. „Nu vom da sudul (Ucrainei, n. red.) nimănui, vom recupera tot ce am pierdut, iar marea va fi a Ucrainei şi sigură. Rusia nu are atâtea rachete pe cât îşi doresc oamenii noştri să trăiască”, a declarat Zelenski, citat de agenţia de presă Ukrinform, după vizitele efectuate la Nikolaev şi Odesa.

Mai multe pentru tine...