Emisiune de mărci poștale dedicată Centenarului Palatului Cercului Militar Național

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 1 februarie 2023

Romfilatelia lansează, joi, 2 februarie, emisiunea de mărci poștale „Centenarul Palatului Cercului Militar Național”, alcătuită din patru timbre, un bloc de patru timbre dantelate și un plic prima zi.

Pentru prezenta emisiune Romfilatelia a ales clădirea Cercului Militar Național, edificiu unicat al patrimoniului național, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, potrivit unui comunicat al Romfilatelia.

De asemenea, sunt redate: intrarea principală a Palatului (din strada C. Mille) pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei, pictura "Gornistul" (pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) și cele două perechi de cariatide ce străjuiesc extremitățile Sălii de Marmură (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Palatul Cercului Militar Național a fost inaugurat la 4 februarie 1923, în prezența Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Purtând semnătura arhitectului Dimitrie Maimarolu, proiectul a ținut seama de preferințele epocii (stilul neoclasic eclectic, de inspirație franceză), fiind o sinteză între elemente preluate din arhitectura clasică antică și cele ale Renașterii târzii.

Foto sus:  Palatul Cercului Militar Național (© Britchi Mirela / Wikimedia Commons)

Mai multe