Producătorii locali vă așteaptă din nou la Târgul Satului, acolo unde meșteșugul, atelierele de creație și ulițele satului se contopesc
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Artistică (A.I.A) vă invită la Târgul Satului, eveniment care va avea loc în perioada 27-29 august 2021, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului).
Târgul Satului este un eveniment ce își propune promovarea producătorilor locali și conectarea lor cu publicul clujean. Totul într-o atmosferă pitorească, în care încercăm să oferim participanților experiența satului românesc, prin diverse ateliere de meșteșug, ateliere de creație pentru cei mici și cei mari, dar și prin crearea unui spațiu de relaxare binevenit.
Pentru ca sfârșitul de săptămână să fie cât mai apropiat de atmosfera satului, cei ce vor călca pragul Parcului Etnografic se vor putea delecta cu muzică populară live. Pentru a experimenta și mai mult viața satului, vizitatorii vor avea șansa de a face o plimbare călare.
A treia ediție aduce în fața vizitatorilor producători diverși, cei prezenți putând să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac și multe, multe altele.
Odată trecuți de poarta muzeului, aceștia vor mai descoperi obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment.
Programul târgului va fi vineri, intervalul orar 10-17, iar sâmbătă și duminică 11 - 18. Vineri ultima intrare în Parc este la ora 17. Sâmbătă și duminică accesul este permis în Parc până la ora 18.
Accesul în Parc sâmbătă și duminică între orele 10-11 respectiv 17-18 se face în baza biletului de intrare achiziționat la casa de bilete de la intrarea principală a Parcului și este cel practicat de muzeu în general. Vineri, pe parcursul întregii zile, prețul biletului este tot cel practicat de muzeu (6 lei adulți, 3 lei studenți și pensionari, 1,5 lei elevi și preșcolari). În zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11-17, biletul costă 15 lei și poate fi achiziționat online, prin IaBilet (
) sau la intrarea în muzeu.
Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, vă rugăm să purtați mască în zonele aglomerate, să respectați distanțarea fizică și să utilizați dezinfectantele puse la dispoziție.
Vă așteptăm la satul din oraș, să ne bucurăm împreună de produse locale și activități pentru toată familia, într-un cadru pitoresc. Evenimentul se poate urmări aici: