Mini-conferință și ghidaj: „Pictura Muzeului Minovici”

Mini-conferință și ghidaj: „Pictura Muzeului Minovici”

Mini-conferința „Pictura Muzeului Minovici” - o mică lecție de istoria artei românești la început de secol XX - va fi susținută sâmbătă, pe 26 august, de la orele 16.00, de Mădălina Manolache (muzeograf) și va continua cu un ghidaj special în sălile Muzeului Dr. Nicolae Minovici.

„Pictură într-un muzeu de artă populară? Faptul că Muzeul Minovici (Muzeul Nicolae Minovici) este unul deosebit o știu foarte bine vizitatorii noștri. Nu e un simplu muzeu memorial, deși creat de un unic colecționar, și nici simplu muzeu de etnografie sau artă populară, așa cum o spune numele său oficial”, scrie Muzeul Nicolae Minovici, pe pagina de Facebook a instituției.

Creată ca muzeu de „artă națională” la începutul secolului trecut, „Vila cu clopoței”, așa cum mai este cunoscută bucureștenilor, vila Minovici deține o colecție bogată de artă plastică. Pânzele unor „mici maeștrii” așteaptă să fie reprivite cu ochi curioși.

Printre aceștia se numără Eustațiu Stonescu și Costin Petrescu - portretiștii lui Nicolae Minovici, pe „favoritul” colecției - Ionescu Doru, pe Nicolae Vermont - pictor de mare sensibilitate, sau pe Constantin Artachino - un stăpân al desenului, pentru a menționa doar câteva nume din generațiile de artiști pe care i-a admirat și colecționat amatorul de artă și medicul legist.

Aflați mai multe detalii accesând acest link.