În China au fost descoperite vestigiile unei culturi vechi de 3 000 de ani jpeg

În China au fost descoperite vestigiile unei culturi vechi de 3.000 de ani

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia

Arheologii chinezi au descoperit, ├«n provincia Henan, r─âm─â┼či┼úele unor cai ┼či tr─âsuri care dateaz─â de pe vremea dinastiei Zhou, care a domnit acum 3.000 de ani, scrie Daily Mail.

S─âp─âturile au scos la iveal─â mai multe schelete de cai, a┼čezate simetric, al─âturi de tr─âsurile la care erau ancora┼úi, dat├ónd din anul 770 ├«.Hr. ├Än interiorul morm├óntului s-au p─âstrat foarte bine mai multe obiecte de bronz ┼či ceramic─â ce dateaz─â de la ├«nceputul dinastiei Zhou.

De┼či este un sit mult mai mic dec├ót cel care g─âzduie┼čte faimoasa armat─â de teracot─â descoperit─â ├«n 1974, descoperirea este foarte important─â pentru istorici pentru c─â furnizeaz─â detalii semnificative asupra obiceiurilor de ├«nmorm├óntare din timpul dinastiei Zhou, cea mai durabil─â dinastie din istoria Chinei.

Arheologii sunt de p─ârere c─â mormintele apar┼úin unei personalit─â┼úi din timpul dinastiei chineze. Materialele descoperite (arme de cupru, bijuterii din jad), precum ┼či inscrip┼úiile, indic─â faptul c─â morm├óntul apar┼úine probabil unei persoane de rang mijlociu. Din fericire, spre deosebire de alte morminte din aceea┼či regiune, acesta a r─âmas nederanjat p├ón─â acum ┼či nu a suferit de pe urma ravagiilor ho┼úilor de morminte.

cai3 jpg jpeg

(Surs─â foto:Dailymail.com)