Cum să nu mai depinzi de nimeni după terminarea facultății jpeg

Cum să nu mai depinzi de nimeni după terminarea facultății

Autor: advertorial
🗓️ 19 ianuarie 2021

După ce ai terminat facultatea, trebuie să iei viața în piept și să devii independent din toate punctele de vedere, fără să mai depinzi de ajutorul nimănui. Pentru că viața de adult presupune multe responsabilități, deci trebuie să fii pregătit atât mental, cât și din punct de vedere financiar. Ca să atingi acest obiectiv, trebuie să depui mult efort și să fii ambițios. Iată ce ai putea face pentru a nu mai depinde de nimeni după ce ai terminat facultatea.

Găsește-ți un job 

Trebuie să ai o sursă de venit constantă, deci caută fiecare oportunitate pentru a-ți găsi un loc de muncă. Chiar dacă nu ai experiență într-un anumit domeniu, contează să începi de undeva, pentru că părinții nu te vor ajuta financiar la infinit. Prin urmare, va trebui să te descurci singur. Chiar dacă la început nu vei primi salariul pe care ți-l dorești, gândește-te pe termen lung. Acumulează cât mai multe cunoștinte în domeniul în care profesezi și încearcă să evoluezi profesional, pentru a fi promovat. Indiferent ce fel de job vei alege, contează că la sfârșitul lunii vei fi remunerat pentru munca depusă. 

Ia-ți o mașină 

O mașină te va ajuta să nu mai depinzi de nimeni atunci când vei dori să mergi undeva. Fie că e vorba de o simplă plimbare prin oraș, o vizită la rude sau prieteni, o călătorie prin țară sau un drum la cumpărături, un automobil îți va fi de mare ajutor. Nu trebuie să îți cumperi un bolid nou nouț, ci o mașină mică, fiabilă, care să te ducă cu bine la destinație. Totuși, înainte să faci această achiziție, verifică cu atenție anumite aspecte tehnice. Interesează-te de detalii importante, precum starea în care se află ambreiajul auto, dacă frânele funcționează, randamentul pe care îl are motorul și câți kilometri are la activ vehiculul. Pune deoparte lunar o sumă de bani, iar când ai strâns suficient, investește-o într-o mașină personală, pentru că nu are rost să cheltuiești o avere.

Stabilește-ti un buget lunar și încadrează-te în el

Este foarte important să îți stabilești un buget lunar și să îl respecți, pentru a nu ajunge într-o situație neplăcută din punct de vedere financiar. De exemplu, să nu ai suficienți bani ca să plătești chiria sau întreținerea. Vezi care sunt prioritățile tale în fiecare lună și ține evidența cheltuielilor. Rămâi pragmatic și cumpără doar strictul necesar. Odată ce ai încasat salariul, nu arunca cu bani în stânga și în dreapta, pentru a nu fi nevoit să te împrumuți. 

Mută-te la casa ta 

Acum că ești pe picioarele tale, trebuie să te muți la casa ta. Dacă îți place intimitatea, închiriază o garsonieră, numai bună pentru o singură persoană, mai ales dacă îți place liniștea. Pe de altă parte, dacă îți place să socializezi și vrei ca atmosfera de cămin să se prelungească, mută-te într-un apartament alături de foștii tăi colegi de facultate sau cu un prieten.

Învață să îți prepari singur mâncarea

Dacă nu știi încă să gătești, învață online. Cum nu vei mai primi pachet de acasă, iar să comanzi mâncare este costisitor, mai ales când nu ai pe mână foarte mulți bani, să îți prepari singur mâncarea este o soluție ideală. Mai ales că ai la dispoziție atâtea tutoriale cu ajutorul cărora o să afli că poți prăji un ou în o mie de feluri. Tot ce contează e să ai ambiție și să vrei să înveți.

Cu siguranță, dacă vei munci din greu și vei fi ambițios, rezultatele vor apărea mai devreme sau mai târziu și nu vei mai depinde de nimeni. Fii pragmatic și consecvent. Caută oportunități de care să profiți, care să te ajute să te pui pe picioare. Găsește-ți un job, mută-te cu chirie, ia-ți o mașină, gătește-ți singur și respectă bugetul lunar. Astfel, o să devii independent și nu vei depinde de nimeni. 

Sursă foto: pexels.com