Cei mai aprecia╚Ťi muzicieni rom├óni pe care s─â ├«i ascul╚Ťi toamna aceasta jpeg

Cei mai aprecia╚Ťi muzicieni rom├óni pe care s─â ├«i ascul╚Ťi toamna aceasta

Autor: advertorial

Muzica rom├óneasc─â abund─â ├«n interpre╚Ťi, compozitori ori dirijori de muzic─â popular─â ╚Öi u╚Öoar─â. Melodiile folclorice difer─â de la o regiune la alta ╚Öi con╚Ťin elemente proprii fiec─ârei zone, dar ╚Öi anumite influen╚Ťe de la culturile vecine ori de la cele care ╚Öi-au l─âsat amprenta, cu mul╚Ťi ani ├«n urm─â.

Mul╚Ťi dintre interpre╚Ťii de muzic─â rom├óneasc─â se bucur─â ├«n continuare de un real succes ╚Öi ├«n str─âin─âtate, cu prec─âdere ├«n acele ╚Ť─âri ├«n care sunt comunit─â╚Ťi mari de rom├óni. Anumi╚Ťi c├ónt─âre╚Ťi rom├óni s-au aflat ├«n topurile muzicale interna╚Ťionale sau au participat la anumite concursuri de muzic─â, c├ó╚Ötig├ónd fani din ├«ntreaga lume.

Relaxeaz─â-te ├«n zilele de toamn─â ╚Öi ascult─â muzica ├«nregistrat─â pe discuri de vinil a celor mai cunoscu╚Ťi ╚Öi ├«ndr─âgi╚Ťi arti╚Öti rom├óni. 

1. ╚śtefan Hru╚Öc─â

viniluri muzica romaneasca jpg jpeg

Nimic nu te preg─âte╚Öte mai bine pentru s─ârb─âtorile de iarn─â dec├ót melodiile artistului ╚śtefan Hru╚Öc─â, pe care le po╚Ťi asculta seara, dup─â o zi ├«nc─ârcat─â. ├Än acest fel, te ╚Öi relaxezi, dar ├«╚Ťi ╚Öi po╚Ťi planifica activit─â╚Ťile pentru ziua urm─âtoare. Distins cu numeroase premii pentru muzica sa, ╚śtefan Hru╚Öc─â este recunoscut ├«ndeosebi pentru colindele pe care le interpreteaz─â ╚Öi se bucur─â ├«n continuare de un num─âr mare de fani. 

2. Maria T─ânase

viniluri anticariat jpg jpeg

Una dintre cele mai cunoscute ╚Öi iubite interprete ale Rom├óniei, Maria T─ânase a avut un repertoriu foarte vast ╚Öi a c├óntat muzic─â u╚Öoar─â, roman╚Ťe, muzic─â popular─â, dar ╚Öi muzic─â l─âut─âreasc─â. Pe parcursul carierei sale, a fost acompaniat─â de cele mai mari tarafuri rom├óne╚Öti, a ├«nregistrat 24 de albume, dintre care patru ├«n limba francez─â. Las─â-te ╚Öi tu cuprins de emo╚Ťia transmis─â de muzica pe vinil de Maria T─ânase ╚Öi descoper─â artista care ╚Öi ast─âzi este apreciat─â ╚Öi ascultat─â de milioane de rom├óni. Vocea ei este una inconfundabil─â ╚Öi inegalabil─â. 

3. George Enescu

Unul dintre cei mai importan╚Ťi muzicieni rom├óni, George Enescu a l─âsat ╚Ť─ârii o mo╚Ötenire muzical─â prin compozi╚Ťiile sale. Muzica pe care artistul rom├ón a compus-o, precum Rapsodiile Rom├óne, sunt ├«n continuare interpretate de cele mai mari orchestre. Enescu a compus, de-a lungul carierei, at├ót piese pentru pian, c├ót ╚Öi piese pentru vioar─â sau pentru orchestre. Muzeul dedicat artistului se afl─â ├«n trei camere din Palatul Cantacuzino, situat pe Calea Victoriei. 

4. Sergiu Celibidache

Compozitor ╚Öi dirijor, membru al Academiei Rom├óne, Sergiu Celibidache a ├«nceput s─â c├ónte la pian din fraged─â copil─ârie, av├ónd o m─âiestrie deosebit─â ├«nc─â de pe atunci. Sergiu Celibidache a ocupat func╚Ťia de director muzical al Filarmonicii Munchen, considerat─â una dintre cele mai bune orchestre simfonice din lume pe toat─â perioada ├«n care el a condus-o. Pe l├óng─â dirijarea orchestrelor, Celibidache este ╚Öi compozitorul unui Concert pentru pian ╚Öi vioar─â dar ╚Öi al unui impresionant Requiem

5. Gheorghe Zamfir

Interpretul a atras admira╚Ťia ╚Öi aplauzele unui public numeros prin alegerea lui de a c├ónta la un instrument aproape uitat, naiul. Artistul, prin m─âiestria sa, modific─â forma, construc╚Ťia ╚Öi tehnica sunetelor, reu╚Öind astfel s─â l─ârgeasc─â paleta de interpretare a muzicii la nai. Zamfir a adus ├«n aten╚Ťia publicului noi modalit─â╚Ťi prin care naiul poate fi folosit, pentru a interpreta mai multe genuri muzicale. Pe l├óng─â talentul muzical, Gheorghe Zamfir s-a manifestat ca artist ╚Öi ├«n domeniul literar, dar ╚Öi ├«n domeniul artelor plastice. 

Descoper─â cele mai apreciate crea╚Ťii ale arti╚Ötilor rom├óni pe discuri de vinil ╚Öi bucur─â-te de m─âiestria acestora, chiar ├«n intimitatea casei tale. ├Änregistr─ârile pe vinil vor capta ╚Öi cele mai subtile note, astfel c─â vei avea parte de o experien╚Ť─â unic─â atunci c├ónd dore╚Öti s─â te relaxezi pe muzica veche rom├óneasc─â.