Cei mai apreciați muzicieni români pe care să îi asculți toamna aceasta jpeg

Cei mai apreciați muzicieni români pe care să îi asculți toamna aceasta

Autor: advertorial
🗓️ 28 octombrie 2021

Muzica românească abundă în interpreți, compozitori ori dirijori de muzică populară și ușoară. Melodiile folclorice diferă de la o regiune la alta și conțin elemente proprii fiecărei zone, dar și anumite influențe de la culturile vecine ori de la cele care și-au lăsat amprenta, cu mulți ani în urmă.

Mulți dintre interpreții de muzică românească se bucură în continuare de un real succes și în străinătate, cu precădere în acele țări în care sunt comunități mari de români. Anumiți cântăreți români s-au aflat în topurile muzicale internaționale sau au participat la anumite concursuri de muzică, câștigând fani din întreaga lume.

Relaxează-te în zilele de toamnă și ascultă muzica înregistrată pe discuri de vinil a celor mai cunoscuți și îndrăgiți artiști români. 

1. Ștefan Hrușcă

viniluri muzica romaneasca jpg jpeg

Nimic nu te pregătește mai bine pentru sărbătorile de iarnă decât melodiile artistului Ștefan Hrușcă, pe care le poți asculta seara, după o zi încărcată. În acest fel, te și relaxezi, dar îți și poți planifica activitățile pentru ziua următoare. Distins cu numeroase premii pentru muzica sa, Ștefan Hrușcă este recunoscut îndeosebi pentru colindele pe care le interpretează și se bucură în continuare de un număr mare de fani. 

2. Maria Tănase

viniluri anticariat jpg jpeg

Una dintre cele mai cunoscute și iubite interprete ale României, Maria Tănase a avut un repertoriu foarte vast și a cântat muzică ușoară, romanțe, muzică populară, dar și muzică lăutărească. Pe parcursul carierei sale, a fost acompaniată de cele mai mari tarafuri românești, a înregistrat 24 de albume, dintre care patru în limba franceză. Lasă-te și tu cuprins de emoția transmisă de muzica pe vinil de Maria Tănase și descoperă artista care și astăzi este apreciată și ascultată de milioane de români. Vocea ei este una inconfundabilă și inegalabilă. 

3. George Enescu

Unul dintre cei mai importanți muzicieni români, George Enescu a lăsat țării o moștenire muzicală prin compozițiile sale. Muzica pe care artistul român a compus-o, precum Rapsodiile Române, sunt în continuare interpretate de cele mai mari orchestre. Enescu a compus, de-a lungul carierei, atât piese pentru pian, cât și piese pentru vioară sau pentru orchestre. Muzeul dedicat artistului se află în trei camere din Palatul Cantacuzino, situat pe Calea Victoriei. 

4. Sergiu Celibidache

Compozitor și dirijor, membru al Academiei Române, Sergiu Celibidache a început să cânte la pian din fragedă copilărie, având o măiestrie deosebită încă de pe atunci. Sergiu Celibidache a ocupat funcția de director muzical al Filarmonicii Munchen, considerată una dintre cele mai bune orchestre simfonice din lume pe toată perioada în care el a condus-o. Pe lângă dirijarea orchestrelor, Celibidache este și compozitorul unui Concert pentru pian și vioară dar și al unui impresionant Requiem

5. Gheorghe Zamfir

Interpretul a atras admirația și aplauzele unui public numeros prin alegerea lui de a cânta la un instrument aproape uitat, naiul. Artistul, prin măiestria sa, modifică forma, construcția și tehnica sunetelor, reușind astfel să lărgească paleta de interpretare a muzicii la nai. Zamfir a adus în atenția publicului noi modalități prin care naiul poate fi folosit, pentru a interpreta mai multe genuri muzicale. Pe lângă talentul muzical, Gheorghe Zamfir s-a manifestat ca artist și în domeniul literar, dar și în domeniul artelor plastice. 

Descoperă cele mai apreciate creații ale artiștilor români pe discuri de vinil și bucură-te de măiestria acestora, chiar în intimitatea casei tale. Înregistrările pe vinil vor capta și cele mai subtile note, astfel că vei avea parte de o experiență unică atunci când dorești să te relaxezi pe muzica veche românească.