Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Armata de teracotă»
Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Armata de teracotă», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".
CÂȘTIGĂTORII SUNT:
Alex Moglan
Mihaela Grigoras
Radu Dobre
Corcodel Denisa
Marius Linca
Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost descoperită armata de teracotă?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Armata de teracotă». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 4 aprilie.
Perioada de concurs este 21 martie - 3 aprilie.
ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.
Click aici pentru regulamentul concursului
Armata de teracotă, de
În anul 1974, niște țărani, care săpau un puț în actualul Xian, au scos la iveală fragmente din câteva figuri de lut, deschizând astfel calea uneia dintre cele mai mari descoperiri arheologice din toate timpurile. Armata de teracotă a fost o mare surpriză, în jur de 8000 de războinici și cai de lut în mărime naturală îngropați în anul 210 î.Hr., ca o „armată a spiritelor”, menită să păzească mormântul Primului Împărat.
Primul Împărat, strălucitul și crudul conducător care a unificat China și a construit primul Mare Zid, era cuprins de paranoia și de o dorință de a domina în viața de apoi așa cum făcuse și în aceasta. Împrejurul uriașei sale movile funerare, deocamdată nedeschise, alte fose ascundeau o întreagă lume a spiritelor de demnitari, animatori, armuri și care de bronz.
1000 de războinici se află acum alături de multe alte descoperiri într-un spațiu care atrage în jur de două milioane de vizitatori pe an. Pe măsură ce lucrările continuă, cu siguranță ne mai așteaptă și alte surprize. După cum sugerează John Man, ar mai putea fi descoperiți și alți războinici. Într-o bună zi, poate, movila funerară va fi și ea deschisă și comorile sale legendare vor vedea lumina zilei.
Împletind istorie și experiență căpătată la fața locului cu prilejul călătoriilor sale în China, John Man ne povestește cum și de ce au fost create aceste uluitoare artefacte.