Arheologii din Baia Mare au descoperit o locuinţă din epoca bronzului
Arheologii din cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Baia Mare au desfăşurat în perioada 4 august-23 septembrie cercetări în localitatea Bozânta Mică, punctul Grind.
În urma săpăturilor au fost descoperite 66 de complexe arheologice din epoca bronzului, epoca romană şi medieval timpurie. Printre cele mai impresionante descoperiri se numără o locuinţă din epoca bronzului, câteva vetre şi un cuptor din epoca medieval timpurie.
Potrivit specialiştilor acestea nu sunt neapărat cele mai vechi descoperiri de la Bozânta, dar sunt extrem de importante pentru istoria judeţului. Valoarea totală privind săpăturile din acest an la Bozânta Mică este de 24.000 de lei şi a fost suportată de Muzeul de Istorie şi Arheologie din Baia Mare. Potrivit arheologilor proiectul va avea o durată de cinci ani.
Din echipa de cercetători au făcut parte doctor Ioan Stanciu, cercetător de la Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj Napoca, Dan Pop, şeful secţiei de Arheologie, Marius Ardeleanu, asistent de cercetare ştiinţifică, Raul Cardoş şi Bogdan Bobînă, muzeografi, Zamfir Şomcutean, conservator şi Dorian Ghiman, restaurator, toţi din cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Baia Mare.