Al treilea eveniment din cadrul proiectului cultural și educațional „1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania (321 2021)“ jpeg

Al treilea eveniment din cadrul proiectului cultural și educațional „1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania (321-2021)“

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 octombrie 2021

Ambasada Germaniei în România, împreună cu Fundația Magna cum Laude-Reut - Complexul Educațional Laude-Reut, organizează, în data de 26 octombrie, cel de-al treilea eveniment din cadrul proiectului cultural și educațional „1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania (321-2021)“.

Scopul evenimentelor, la care vor participa personalități marcante din domeniile diplomației, culturii și educației, este de a oferi tinerilor, precum și publicului larg interesat de istorie, cultură și artă o amplă perspectivă asupra moștenirii culturale evreiești în Germania de-a lungul secolelor, pentru a promova în acest mod valorile toleranței și multiculturalității.

Cel de-al treilea eveniment, care va avea loc în data 26 octombrie 2021 de la 16.00 la 18.00, este dedicat diverselor fațete ale artei evreiești dintr-un context istoric și va fi transmis online, live, de la sediul Complexului Educațional Laude-Reut. Evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Ambasadei Germaniei (https://www.facebook.com/AmbasadaGermaniei) și a Complexului Educațional Laude-Reut (https://www.facebook.com/LaudeReut/).

La eveniment vor participa ambasadorul Germaniei în România, E.S. dr. Peer Gebauer, însărcinatul Guvernului Federal pentru viața evreiască în Germania și combaterea antisemitismului, dr. Felix Klein, reprezentantul special al Ministerului Afacerilor Externe pentru relațiile cu organizațiile evreiești și chestiuni legate de antisemitism, Michaela Küchler, ambasadorul României în Germania, E.S. Adriana Stănescu, ambasadorul României în Austria, E.S. Emil Hurezeanu, precum și directorul general al Asociației 321: 1700 Viața evreiască în Germania, Andrei Kovacs.

În plus, la eveniment vor contribui și președintele Complexului Educațional Laude Reut, Tova Ben Nun Cherbis, alături de reprezentanți ai profesorilor și elevilor din România, Germania și Israel.

Ambasadorul dr. Peer Gebauer: „Sunt încântat că putem sărbători această aniversare specială și aici, în România. Astfel marcăm lunga tradiție comună a istoriei și culturii evreiești din țările noastre. Mai ales în vremuri în care prejudecățile și dezinformarea online se răspândesc, prin această serie de evenimente dorim să dăm un exemplu pentru lupta împotriva antisemitismului și să promovăm înțelegerea și toleranța.”

Sub numele #2021JLID - Viața evreiască în Germania, în jur de o mie de evenimente vor fi organizate în Germania la nivel național, acestea fiind susținute de guvernul federal. Anul aniversar are scopul de a face viața evreiască vizibilă și tangibilă și de a contracara creșterea antisemitismului. Puteți afla informații suplimentare accesând site-ul https://2021jlid.de/en/.