3 metode prin care să îți îmbunătățești capacitatea de învățare
Mai ales dacă ești în preajma unui test sau a unui examen important te interesează să afli tehnici prin care poți să-ți îmbunătățești capacitatea de învățare. Părinții, profesorii și persoanele care s-au aflat în situația ta îți pot spune ce a funcționat în cazul lor, dar acest lucru s-ar putea să te ajute mai puțin pe tine.
Există, însă, mai multe metode bazate pe cercetări științifice care te vor sprijini în acest sens. Toate acestea au fost incluse și într-o carte scrisă de Benedict Carey, jurnalist american specializat pe teme medicale și științifice. Dintre acestea, noi am selectat pentru tine, în cele ce urmează, 3 metode facile și rapide prin care vei ajunge la rezultatul dorit.
Cursuri particulare
Orele predate la școală sunt, de cele mai multe ori, prea puține pentru a te ajuta să înveți tot și cât mai bine, iar cursurile luate în particular, concentrate pe nevoile tale reprezintă una dintre metodele recunoscute pentru îmbunătățirea capacității de învățare. Să spunem că ești în situația de a învăța o limbă străină - engleza, spre exemplu. Orele de la școală se desfășoară după o programă anume și de multe ori sunt concentrate pe informațiile de bază pe care tu s-ar putea să le ai deja.
Cursurile la care te poți înscrie depășesc aceste bariere și sunt structurate exact pe nevoile tale, pe informațiile pe care îți lipsesc. Prin urmare, dacă te interesează să cunoști cât mai bine engleza, limbă care este esențială pentru o viitoare carieră de succes, este important să acționezi din timp în această direcție și să te înscrii la niște cursuri. Există, însă, și alte metode eficiente și rapide de învățare a unei limbi străine, pe care le poți afla de pe blogul Follow Me.
Dozarea informațiilor
Creierul tău este capabil să rețină o cantitate limitată de informații într-o anumită perioadă de timp. Este complet greșit să începi un „maraton” în urma căruia să înveți o lecție sau un capitol; după câteva ore de studiu intens vei observa că, de fapt, ai înțeles și ai reținut prea puțin din ceea ce ți-ai propus. Prin urmare, structurează-ți lecția în subcapitole, acordă câte 40 de minute studiului fiecărei părți și fă pauze între aceste reprize în care să-ți acorzi timp pentru destindere.
Învață pe altcineva ce ai învățat tu
Una dintre cele mai bune metode de învățare este să înveți pe altcineva - părinte, frate, prieten - ce ai studiat tu. Astfel, încă din timpul lecție trebuie să gândești cum să o transmiți mai departe, să-ți faci un plan, să structurezi informațiile, astfel încât persoana în cauză să înțeleagă ce îi transmiți.
Când vine momentul predării, încearcă să explici cu cuvintele tale lecția și să eviți termeni academici pe care, probabil, îi întâlnești în manual. La finalul acestei sesiuni vei constata că lucrurile sunt mult mai clare pentru tine, că informația învățată și apoi repetată a fost asimilată foarte bine de creierul tău.
Există, însă, și alte metode prin care îți poți îmbunătăți capacitatea de învățare pe care le găsești pe blogul Learn Fast.
Foto: Pexels