646x404 (22) jpg

Vicepremier rus: Rusia are suficiente rachete şi muniţii de înaltă precizie pentru a îndeplini sarcinile trasate în Ucraina

📁 Istorie recentă
🗓️ 9 mai 2022

Rusia are suficiente rachete şi muniţii de înaltă precizie pentru a aduce la îndeplinire sarcinile care au fost trasate forţelor armate ale ţării, a declarat luni vicepremierul rus Iuri Borisov, informează agerpres.ro.

Un oficial de rang înalt de la Pentagon a declarat în luna martie că Federaţia Rusă, care a trimis mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce ea numeşte "operaţiune militară specială", nu are suficiente muniţii ghidate de mare precizie.

De la invadarea Ucrainei, în 24 februarie, Rusia nu a reuşit să îşi atingă obiectivele principale precum eliminarea forţelor aeriene ucrainene, deşi are o armată mai numeroasă decât cea a Ucrainei. Potrivit unor oficiali americani, rachetele ruseşti ghidate de mare precizie eşuează în proporţie de până la 60% din cazuri în Ucraina, iar asta ar putea fi o explicaţie pentru dificultăţile armatei ruse.

Muniţiile ghidate de înaltă precizie se referă la rachete capabile să ţintească un punct fix, spre deosebire de aşa-numitele "bombe stupide", bombe cu cădere liberă, neghidate şi nedirijate, care nu au tehnologia necesară pentru a viza o ţintă precisă.

Mai multe pentru tine...