image

Pentagonul neagă că a ajutat Ucraina să ţintească generali ruşi

📁 Istorie recentă
🗓️ 6 mai 2022

Departamentul american al Apărării a negat joi furnizarea de informaţii care le-au permis forţelor ucrainene să vizeze ofiţeri ruşi cu grad înalt în apropierea frontului, după cum a raportat New York Times, notează agerpres.ro.

Este adevărat că Statele Unite transmit Kievului elemente de informaţii "pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere ţara", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Dar, a adăugat el, "nu oferim informaţii despre locul în care se află înalţi comandanţi militari pe câmpul de luptă şi nici nu participăm la deciziile de ţintire luate de armata ucraineană".

Informaţii comunicate de Statele Unite au ajutat Ucraina să scufunde crucişătorul rusesc Moskva.a, a afirmat joi, pe de altă parte, canalul american NBC.

Potrivit unor responsabili anonimi citaţi de canal, forţele ucrainene le-au cerut americanilor informaţii referitoare la o navă aflată în Marea Neagră. Americanii ar fi identificat atunci bastimentul drept Moskva şi ar fi precizat poziţia sa.

Moskva, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră putând să numere oficial până la 680 de membri ai echipajului, s-a scufundat la 14 aprilie.

Mai multe pentru tine...