Sub ruinele unui castel japonez au fost descoperite monede romane jpeg

Sub ruinele unui castel japonez au fost descoperite monede romane

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 29 septembrie 2016

Arheologii japonezi au descoperit mai multe monede romane sub ruinele unui castel din Japonia. Descoperirea i-a luat prin surprindere pe specialiști, care nu pot explica cum aceste monede au ajuns tocmai în insula Okinawa. 

Cele zece monede sunt din bronz și cupru, iar cele mai vechi datează din secolele IV-V î.e.n. Ele au fost descoperite sub ruinele unui castel din sudul insulei Okinawa. Este prima oară când monede romane sunt descoperite în Japonia.

Arheologul Hiroki Miyagi a declarat pentru AFP că inițial a crezut că monedele sunt de provenință americană:„La început am crezut că erau monede de un cent pierdute de soldați americani. Însă după ce le-am spălat am realizat că sunt mult mai vechi.”

Monedele au fost descoperite în situl arheologic de la castelul Katsuren, monument înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

katsuren castle ruins jpg jpeg

Cele mai vechi datează din epoca Imperiului Roman, altele datează din secolul al XVII-lea și provin din Imperiul Otoman.

Cercetătorii trebuie acum să stabilească exact cum au ajuns aceste monede în îndepărtata Okinawa, în condițiile în care castelul Katsuren a fost construit în secolele XIII-XIV și abandonat 200 de ani mai târziu. El a fost locul de reședință al unui lord feudal, a cărui bogăție s-a datorat comerțului regional-nu există însă informații cu privire la posibile legături comerciale cu Europa, care ar putea explica prezența monedelor acolo.