646x404 (2) jpg

Preşedintele Poloniei: Flancul estic al NATO trebuie să fie mai puternic după summitul de la Madrid

📁 Istorie recentă
🗓️ 14 iunie 2022

NATO trebuie să decidă să-şi consolideze flancul estic la apropiatul summit de la Madrid, pe fondul temerilor provocate de agresiunea rusă în Ucraina, a declarat preşedintele polonez Andrzej Duda, informează agerpres.ro.

''Ceea ce intenţionăm să realizăm la summit (de la Madrid) este ca NATO să-şi sporească prezenţa pe flancul estic... Vrem ca NATO să-şi sporească trupele în partea noastră de Europă, adică pe flancul estic al Alianţei'', a afirmat şeful statului polonez într-o conferinţă de presă desfăşurată luni la Varşovia.

El a adăugat că ''aceasta înseamnă nu numai Polonia, ci şi alte ţări de la limita estică, dacă guvernele lor înţeleg necesitatea unei prezenţe mai mari a NATO''.

Capitala Spaniei va găzdui summitul NATO în perioada 28-30 iunie.

În urmă cu patru zile, Andrzej Duda a făcut o pledoarie pentru consolidarea flancului oriental al NATO atunci când a participat la Summitul Bucureşti 9 (B9), organizat la Palatul Cotroceni. Formatul Bucureşti 9 reuneşte nouă state din flancul de est al NATO: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Mai multe pentru tine...