Vladimir Putin discută cu Angela Merkel, în ianuarie 2020 (foto: kremlin.ru)

Dezbaterile Historia: Germania și Rusia, o ecuație complicată / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 10 iunie 2022

În timp ce războiul face ravagii în partea de est a Ucrainei, fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a explicat într-un interviu ținut în fața publicului în sala unui teatru berlinez că nu regretă nimic și nu are motive să se scuze pentru politicile sale în relația cu Rusia

Dar, în urma invadării Ucrainei, Germania și-a schimbat radical poziția în privința Rusiei și încearcă să găsească soluții pentru a-și reduce dependența față de importurile de gaze rusești. În același timp, Uniunea Europeană trebuie să ia decizii cruciale privind statutul celor trei țări, Ucraina, Republica Moldova și Georgia care vor să înceapă negocierile de aderare. Totul pe fundalul acutizării efectelor economice produse de război.

La ce evoluții să ne așteptăm pe frontul din Ucraina și în plan diplomatic? De ce au eșuat toate tentativele de negociere, inclusiv în încercarea de a găsi soluții pentru deblocarea exporturilor de grâne din Ucraina? Discutăm la Dezbaterile Historia, cu Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle și cu Andi Lăzescu, analist politic, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-șef Historia.

Foto sus: Vladimir Putin discută cu Angela Merkel, în ianuarie 2020 (© kremlin.ru)

Mai multe pentru tine...