Cum sunt educa╚Ťi copiii maghiari contra Constitu╚Ťiei Rom├óniei? jpeg

Cum sunt educa╚Ťi copiii maghiari contra Constitu╚Ťiei Rom├óniei?

­čôü Istorie recent─â
Autor: Redac╚Ťia

La Liceul Palo Imre din Odorheiu Secuiesc, ╚Öcoal─â de stat din Rom├ónia, finan╚Ťat─â din bani publici, copiii maghiari au ├«nv─â╚Ťat pe 4 iunie care este harta Ungariei Mari.

Cu multă implicare cadrele didactice au explicat copiilor că de fapt zona în care sunt ei e a Ungariei și că România ar fi fost mult mai mică și ar trebui pe viitor să fie mult mai mică.

Nu este normal s─â educi ├«ntr-o ╚Öcoala de stat copiii ├«n sensul reneg─ârii integrit─â╚Ťii teritoriale a ╚Ť─ârii ├«n care e╚Öti. ├Än mod normal dac─â ├«n Harghita mai exista institu╚Ťii directorul acestei ╚Öcoli ar fi dat afar─â din ├«nv─â╚Ť─âm├ónt ├«mpreun─â cu profesorii care au participat la a╚Öa ceva. S─â te apuci tu ca educator s─â faci o asemenea hart─â nu ├«nseamn─â dec├ót c─â vrei s─â educi copiii ├«n direc╚Ťia de conflict cu Rom├ónia ╚Öi rom├ónii care ÔÇŁle-au furat p─âm├óntulÔÇŁ. 

Este de neacceptat a╚Öa ceva. S─â aduci politica separatist─â ├«n ╚Öcoli cu m├óna cadrelor didactice. A╚Öa ceva nu este permis ├«n nicio ╚Ťar─â din aceast─â lume. A╚Ötept─âm cu mult interes reac╚Ťiile autorit─â╚Ťilor ╚Öi desigur luarea unor m─âsuri at├ót disciplinare c├ót ╚Öi penale. 

image

Iosub Robert 

Respect─âm demersul maghiarilor prin care doresc autonomie, steaguri, avioane, submarine ╚Öi excursii pe Lun─â. E dreptul fiec─ârui om matur s─â vrea orice. Nu respect─âm sub nicio form─â implicarea copiilor ├«n aceste demersuri ╚Öi mai ales folosirea copiilor ├«n conflictele politice sau de orice natur─â. Este inacceptabil tu ca matur s─â te folose╚Öti de copii pentru a-╚Ťi atinge scopul politic.

Sursa: http://ziarharghita.ro/cum-sunt-educati-copiii-maghiari-contra-constitutiei-romaniei