Puterea propagandei  jpeg

Puterea propagandei

­čôü Carte
Autor: Iulian Sîmbeteanu

Analiz├ónd personalit─â╚Ťi de la Ion Antonescu la Angela Davis ╚Öi de la Jane Fonda la Mao Zedong ╚Öi George Orwell, cartea Oamenii propagandei de C─âlin Hentea ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â diferitele fa╚Ťete ale propagandei. Autorul ├«n╚Ťelege propaganda ├«n cel mai larg sens ÔÇô nu neap─ârat purt├ónd o conota╚Ťie negativ─â referitoare la informa╚Ťii false sau distorsionate, ci ├«n sensul c─â propaganda reprezint─â r─âsp├óndirea de informa╚Ťii sau idei ├«n sprijinul unei cauze, fie aceasta una just─â sau nu. Cartea se refer─â la imagine, la cum se construie╚Öte imaginea public─â a un personaj. 

EDI 3760 JPG jpeg

ÔÇ×Imaginea noastr─â este modul ├«n care al╚Ťii ne v─âd pe noi. Oamenii ├«╚Öi formeaz─â rapid o imagine despre noi dup─â modul ├«n care ne ├«mbr─âc─âm, ne plimb─âm, vorbim, dup─â cum tr─âim ╚Öi muncim. Imaginea reprezint─â ceea ce oamenii g├óndesc ╚Öi simt, ├«n mod con╚Ötient sau subcon╚Ötient, referitor la o persoan─â. Crearea acestei imagini este o form─â de propagand─â ╚Öi ea este crucial─â pentru succesul transmiterii unui mesajÔÇŁ, precizeaz─â istoricul britanic Dennis Deletant.

C─âlin Hentea reaminte╚Öte c─â istoria ├«nseamn─â un proces continuu de reflec╚Ťie, de reluare ╚Öi revizuire a trecutului. Istoria, ├«n sensul larg al conceptului, este revizuibil─â. Personaje ╚Öi evenimente sunt evaluate ╚Öi re-evaluate permanent.

Oamenii propagandei. Dic╚Ťionar biografic

Autor: C─âlin Hentea

Editura: Cetatea de Scaun; num─âr pagini: 364; pre╚Ť: 40 lei