Mall-ul mureşean s-a transformat în muzeu de istorie pentru 2 zile
În acest weekend, Mureş Mall-ul a devenit locul în care localnici de toate vârstele şi-au completat colecţiile sau şi-au cumpărat cadouri unicat. Pe lângă insigne sau cărţi poştale vechi, în cadrul Târgului au fost expuse şi obiecte antice de decor sau mobilier, extrem de valoroase şi rare.
Ediţia a doua a Târgului de Antichităţi organizat de agenţia Malio Company în Mureş Mall a asigurat un weekend cu iz istoric pentru pasionaţi sau colecţionari şi oferă mureşenilor posibilitatea achiziţionării unor cadouri cu totul şi cu totul speciale pentru cei dragi.
Cei 60 de expozanţi locali şi naţionali prezenţi la manifestarea din Mureş Mall au prezintat publicului mii de obiecte învăluite în aerul boem al secolelor trecute. În cadrul Târgului s-au putut cumpăra tablouri vechi de peste o sută de ani, produse de decor din secolul XIX sau pur şi simplu s-a putut afla povestea unor obiecte de pe vremea stră-străbunicilor noştri.„Gioconda” la 1.000 de euroColecţionarii mureşeni sau simplii curioşi au luat cu asalt Mall-ul în căutarea unor piese menite să completeze colecţiile private sau pur şi simplu unele chilipiruri cu un bagaj istoric bogat. Printre medalii, timbre, cărţi poştale, icoane, bijuterii şi obiecte de decor s-au strecoarat şi adevărate opere de artă. Mureşenii cu dare de mână au putut să-şi decoreze locuinţa chiar cu „Mona Lisa”, în variantă ungurească.
„Este vorba de o copie după Gioconda lui Da Vinci, realizată în anul 1920 de pictorul maghiar Incze Lajos şi care este, practic, „puiul târgului”. La fel cum la orice târg de animale există unul care atrage toate privirile, Gioconda este vedeta acestui târg de antichităţi”, ne-a declarat Pop Dorin, din Carei, colecţionar de peste 30 de ani.
Până şi mobila este bine reprezentată la Târg. Pretenţioşii au putut sorbi cafeaua de dimineaţa pe o canapea Louis Phillipe din lemn de nuc din anul 1800, aflată în perfectă stare şi care costă 1.800 de euro. Nu au lipsit icoanele din Ţara Făgăraşului, tot din secolul XIX, la 400 de euro bucata.