HISTORY marchează 75 de ani de la încheierea celui de al II lea Război Mondial prin difuzarea a 4 documentare tematice exclusive/ VIDEO jpeg

HISTORY marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial prin difuzarea a 4 documentare tematice exclusive/ VIDEO

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 8 mai 2020

HISTORY® comemorează 75 de ani de la cea mai mare conflagrație mondială, prin difuzarea unor documentare speciale, în zilele de sâmbătă și duminică, 9 și 10 mai. Așadar, sâmbătă, telespectatorii vor putea viziona producții remarcabile care prezintă aspecte mai puțin cunoscute ale războiului, de la dependențele de droguri ale naziștilor în „Hitler și drogurile”, până la ideologia extremistă devenită religie în „Biblia naziștilor”. De asemenea, duminică, documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” îl aduce în prim-plan pe Regele Mihai I în momentul crucial al „întoarcerii armelor”, iar „Ziua Z: Am luptat în Normandia” reconstituie începutul victoriei Aliaților pe Frontul de Vest.

„Hitler și drogurile”

Acest documentar difuzat în data de 9 mai, de la ora 13:00, explorează originea, impactul și efectele pe termen lung ale consumului de droguri sponsorizat chiar de stat, care a a contribuit la expansiunea și, în cele din urmă, la prăbușirea celui de-al Treilea Reich.

„Biblia naziștilor”

Al doilea documentar transmis tot pe 9 mai, de la ora 14:35, sondează psihologia statului nazist, dezvăluind substratul ocult al ideologiei național-socialiste. Din acest melanj bizar de legende, ritualuri, religie și povești, cel de-al Treilea Reich și-a creat propria sa credință, conducând o națiune către război și genocid.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler”

În acest documentar transmis pe 10 mai, de la ora 13:00, Regele Mihai spune una dintre cele mai curajoase povești despre războiul secret dus împotriva lui Hitler, dar și a lui Stalin, într-o producție care are la bază imaginile înregistrate de John Florescu, în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran. „Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” - Așa începe povestea celei mai impresionante răsturnări de situație din Al Doilea Război Mondial, în care un rege de nici 23 de ani decide arestarea prim-ministrului Ion Antonescu, renunțarea la sprijinul acordat Germaniei și alăturarea României Aliaților.

„Ziua Z: Am luptat în Normandia”

Dcumentarul care va putea fi urmărit pe 10 mai, de la ora 14:00, examinează modul în care Operațiunea Cobra le-a permis Aliaților să treacă în Franța, jucând un rol crucial pentru asigurarea victoriei acestora în campania din Normandia. Documentarul este construit pe baza fotografiilor de recunoaștere recent scoase la iveală, relizate în timpul bătăliei, precum și în zilele și săptămânile de după finalizarea acesteia.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.