Editura Neverland: „Elena Lupescu, «Duduia» cu părul de foc”, de Dan-Silviu Boerescu
Elena Lupescu, marea iubire a lui Carol al II-lea, rămâne unul dintre cele mai controversate personaje feminine ale istoriei noastre moderne. Că vrem sau să o recunoaștem „Duduia” sau „Vulpea Roșie” este una dintre acele „Femei fascinante din România”.
„Prin 1938, serviciile secrete românești intrau în alertă maximă: la Paris ar fi existat niște fotografii cu Elena Lupescu nud. Exista pericolul ca aceste imagini să apară în presa, așa că agenții de la București au împânzit redacțiile și au plătit din greu pentru a pune mâna pe fotografii. Se pare că au reușit și amanta regală a evitat să apară în presă în fundul gol”.
Despre „Duduia” Roaibă a lui Carol al II-lea, cea mai bârfită femeie a secolului trecut, a existat suspiciunea că ar fi fost, înainte să-l cunoască pe Rege, dacă nu prostituată de bordel, cel puțin damă de consumație pentru ofițeri.
Carol, deși – după anularea căsătoriei cu Zizi (Ioana Maria Valentina) Lambrino din 1918-1919 – era căsătorit cu Principesa Elena a Greciei (care-i dăruise și un copil, pe viitorul Rege Mihai), era într-o permanentă căutare de aventuri erotice. Bănuit de priapism, nu își găsea cu ușurință partenerele cele mai potrivite.
„Tânărul Carol a fost sedus din prima clipă de mixul sofisticat de candoare și perversiune pe care-l punea la bătaie Elena Lupescu. Aceasta «susținea conversații de excepție, era un ciudat amestec de femeie fatală, domnișoară și curtezană, era încăpățânată, dar bună la suflet, era elegantă… O femeie prea modernă pentru timpul său»... «Înalta Doamnă», «Femeia Nefastă», «Duduia», «Lupeasca», «Roaiba» sunt doar câteva dintre apelativele sub care era desemnată în epocă și, chiar din această simplă enumerare, se vede cât de dificil era de fixat ea într-o formulă caracteriologică. Era o frumusețe neconvențională, unii nici nu prea o considerau frumoasă! Cert este că, dincolo de suita de polemici iscate, Elena Lupescu a fost femeia vieții lui Carol al II-lea, o adevărată Wallis Simpson de România”. (Dan-Silviu Boerescu)
Aflați povestea ei incredibilă, spusă fără prejudecăți! Lăsați-vă cuprinși de farmecul și misterul societății românești de altădată! Volumul poate fi comandat, la preț special, din librăria online a Editurii Neverland.
Puteți câștiga una dintre cele trei cărți „Elena Lupescu, «Duduia» cu părul de foc”, de Dan-Silviu Boerescu, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Revistei Historia. Detalii, aici.