„Omul-Leu”, cea mai mare figurină descoperită din perioada Epocii de Gheață (foto:  Muzeul Național al Banatului)

„Omul-Leu”, cea mai mare figurină descoperită din perioada Epocii de Gheață

În misterioasa Peșteră Stadel, ascunsă în adâncurile Văii Lonei, a fost descoperită o comoară a trecutului, care a uimit și a iluminat cu privire la primii noștri strămoși.

Poreclit „Omul-Leu", această figurină impresionantă combină trăsăturile umane cu cele ale unui leu, într-un amestec fascinant care ne arată credințele și viziunile poporului Aurignacian, scrie Muzeul Național al Banatului, pe pagina de Facebook a instituției.

Cu o înălțime de 31 cm, „Omul-Leu” este cea mai mare figurină descoperită din perioada Epocii de Gheață. Imaginea sa este o mărturie a măiestriei și spiritualității străvechi, iar acum, grație restaurării sale atente, o puteți admira în toată splendoarea sa.

Această capodoperă este una dintre piesele de rezistență din expoziția „Arta și Arhetipurile Epocii de Gheață”, deschisă în Sala de Marmură a Castelului Huniade din Timișoara.

„Omul-Leu” (foto: Muzeul Național al Banatului)
„Omul-Leu” (foto: Muzeul Național al Banatului)

Realizată de Muzeul Național al Banatului, în parteneriat cu Universitatea din Tübingen și orchestrată de Grupul de Lucru Weltkultursprung din Germania, expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00, până pe 27 octombrie 2023. Intrarea este gratuită.