image

Arta și arhetipurile Epocii de Gheață

Numai puțin de 23 de replici ale operelor de artă paleolitice, provenite din situri renumite din întreaga lume sunt expuse la Muzeul Național al Banatului, în Sala de Marmură a Castelului Huniade.

Aceste creații artistice datând între 42.000 și 11.700 de ani î.Hr., își dezvăluie frumusețea și complexitatea, demonstrând importanța artei în timpurile de demult.

Punctul culminant este reprezentat de Venus de la Hohle Fels, cea mai veche figurină feminină cunoscută, sculptată acum 40.000 de ani dintr-un colț de mamut. Este cu siguranță o piesă ce nu doar stârnește curiozitatea, ci și aduce o notă de admirație pentru meșteșugul și priceperea creatorilor ei.

O particularitate deosebită a expoziției este modul în care operele de artă au fost reproduse - din același material folosit pentru creația originală. Expoziția se transformă astfel într-o fereastră către tehnica și Creată în colaborare cu experții de la Universitatea din Tübingen și pusă în scenă de Grupul de Lucru Weltkultursprung din Germania expoziția, va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii octombrie.

Mai multe pentru tine...