Drumul Corvinilor din Hunedoara  Foto Daniel Guță (8) jpg

Portrete ale voievozilor medievali, expuse pe Drumul Corvinilor, vandalizate de persoane necunoscute

Portretele personalităților înfățișate pe Drumul Corvinilor din Hunedoara, o expoziție în aer liber care a înfrumusețat intrarea în municipiu, au fost vandalizate.

Drumul Corvinilor din Hunedoara, o expoziție dedicată istoriei Hunedoarei și familiei Huniazilor (Corvinilor) a fost inaugurat în vara anului 2022 și a devenit în scurt timp un loc atractiv pentru localnici și un obiectiv turistic din municipiu.

La un an de la înființarea expoziției în aer liber, întinsă pe 300 de metri pe Bulevardul Traian, la intrarea în Hunedoara dinspre Deva, cele mai multe dintre panourile care înfățișează portretele Huniazilor și ale domnitorilor medievali din Moldova și Muntenia au fost vandalizate.

Persoane necunoscute au scrijelit ochii lui Ioan de Hunedoara, Matia Corvin, Elisabeta Szilagyi – soția lui Ioan de Hunedoara, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și ale altor personailtăți portretizate în scenele prezentate pe Drumul Corvinilor din Hunedoara. Potrivit autorităților, infractorii ar fi acționat pe timp de noapte, când din cauza unor lucrări la instalațiile de fibră optică, iluminatul nu ar fi funcționat.

Portretul lui Iancu de Hunedoara, expus pe Drumul Corvinilor (foto: Daniel Guță / Adevărul)
Portretul lui Iancu de Hunedoara, expus pe Drumul Corvinilor (foto: Daniel Guță / Adevărul)

„Este un gest regretabil, pe care eu nu pot să îl înțeleg. Vom încerca să îi identificăm pe cei care au vandalizat panourile, iar în zonă vor fi montate camere video de supraveghere”, spune primarul Dan Bobouțanu.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro