VIDEO // Ambasadorul Ucrainei la ONU îi cere lui Vladimir Putin să se sinucidă aşa cum a făcut Hitler în buncăr jpeg

VIDEO // Ambasadorul Ucrainei la ONU îi cere lui Vladimir Putin să se sinucidă aşa cum a făcut Hitler în buncăr

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 1 martie 2022

În timpul unei sesiuni de luni a Adunării Generale ONU privind invazia rusă în Ucrainei, Serghei Kisliţia a declarat: „Am fost îndemnaţi să solicităm o sesiune specială de urgenţă deoarece nivelul nenorocirii este echivalat cu cel din al Doilea Război Mondial”, relatează adevarul.ro.

Este mai mult decât o nebunie ordinului lui Putin de a pune în alertă forţele nucleare ruseşti”, a continuat el. „Dacă vrea să se sinucidă, nu trebuie să folosească arsenalul nuclear. Trebuie să facă ceea ce a făcut tipul din Berlin într-un buncăr în mai 1945.” Cuvintele lui Kisliţia vin în timp ce armata ucraineană a rezistat încercărilor Rusiei de a prelua stăpânirea Ucrainei. Cu toate acestea, Rusia a reuşit să cuprindă un teritoriu precum Cernobîl, locul dezastrului nuclear din 1986.

Statele Unite şi Occidentul au răspuns cu condamnări, sancţiuni şi asistenţă, inclusiv ajutor militar. Luni, Elveţia a schimat poziţia sa de neutralitate şi a anunţat că va impune sancţiuni Rusiei – precum cele anunţate de Uniunea Europeană.