Negocierile ruso ucrainene au început în Belarus / VIDEO jpeg

Negocierile ruso-ucrainene au început în Belarus / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 28 februarie 2022

Ministerul de Externe rus a confirmat luni că în Belarus au început negocieri ruso-ucrainene, aşa cum anunţase ceva mai devreme un consilier al preşedinţiei de la Kiev, transmit agenţiile de presă internaţionale.  

UPDATE, ORA 18.00: Oficialii din Rusia şi Ucraina au încheiat luni discuţiile de pace şi se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de agenţia de presă RIA.

Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Volodimir Zelenski, este de a cere un armistiţiu imediat şi retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean, informează Agerpres.

Rusia a fost mai prudentă: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze obiectivele Rusiei la negocieri.

Delegaţia rusă este reprezentată de ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov, deputatul Leonid Slutski, viceministrul de externe Andrei Rudenko şi viceministrul apărării, Aleksandr Fomin. Delegaţia este condusă de Vladimir Medinski.

La rândul său,  delegaţia ucraineană include, printre alţii, pe ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mikola Tociţki.

Citește și:

Armata rusă a recunoscut pentru prima oară că a înregistrat pierderi în Ucraina

Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă ridicată a forţelor nucleare „de descurajare”

Antonov-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, distrus de un bombardament rusesc