image

Kremlinul anunţă când se va termina ofensiva rusă în Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 28 iunie 2022

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, a anunţat marţi că ofensiva Kremlinului în Ucraina se va termina atunci când autorităţile ucrainene vor capitula.

”Partea ucraineană poate pune capăt (războiului) în această zi. Trebuie să ordone unităţilor naţionaliste să depună armele. Trebuie să le ordone militarilor ucraineni să depună armele şi trebuie să pună în aplicare toate condiţiile stabilite de Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, conform adevarul.ro.

„Atunci totul se va termina într-o singură zi”, subliniază purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Ucraina solicită o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în urma atacurilor recente ale Rusiei

Ucraina a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în urma atacurilor recente ale Rusiei împotriva unor ţinte civile, a afirmat preşedintele organizaţiei, relatează BBC.

Atacul cu rachete de la un centru comercial din oraşul Kremenciuk, în centrul ţării, ar urma să fie „tema principală” a reuniunii, potrivit unui purtător de cuvât al misiunii Albaniei, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate.

De asemenea, „bombardamentele peste tot Kievul” de duminică, în timpul cărora a fost lovit un complex rezidenţial, vor fi discutate la reuniune, care este programată să aibă loc marţi seară.