Biden jpg

Joe Biden reactivează pentru Ucraina o lege de asistenţă militară din cel de-Al Doilea Război Mondial

📁 Istorie recentă
🗓️ 10 mai 2022

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat în faţa jurnaliştilor o lege care permite accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina, reactivând un dispozitiv care datează din Al Doilea Război Mondial, notează agerpres.ro.

"Ucrainenii luptă pentru viaţa lor în fiecare zi", a declarat Joe Biden în Biroul Oval, adăugând: "Această luptă costă mult, dar a ceda în faţa agresiunii ar fi şi mai costisitor".

"Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022" se bazează pe un program din cel de-Al Doilea Război Mondial destinat pentru a ajuta Europa să îi reziste lui Hitler" şi "a fost susţinut de aproape toţi membrii Congresului" SUA, cu excepţia a 10 membri ai Camerei Reprezentanţilor care au votat împotrivă, a subliniat Casa Albă.

Pe de altă parte, executivul american a ţinut menţioneze că textul a fost promulgat în aceeaşi zi în care Rusia marca luni aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste.

De la începutul invaziei ruse la 24 februarie, administraţia Biden a oferit un ajutor militar de aproximativ 3,8 miliarde de dolari Kievului. Precedenta tranşă anunţată a fost de 800 de milioane de dolari

Mai multe pentru tine...