China se opune excluderii Rusiei din G20: E un membru important  Niciun stat nu are dreptul să excludă un alt stat jpeg

China se opune excluderii Rusiei din G20: E un membru important. Niciun stat nu are dreptul să excludă un alt stat

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 23 martie 2022

China a declarat că se opune excluderii Rusiei de la viitorul summit G20, propunere pe care au făcut-o SUA şi alţi aliaţi occidentali în urma declanşării războiului în Ucraina, relatează adevarul.ro.

„Rusia este un stat membru important al G20, niciun membru nu are dreptul să excludă un alt stat", a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin. Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a evocat marţi o posibilă excludere a preşedintelui rus Vladimir Putin din G20, al cărui summit viitor este programat în Indonezia la sfârşitul anului, scrie Agerpres.

„În privinţa G20, voi spune doar atât: noi considerăm că Rusia nu se poate comporta în instituţiile internaţionale şi în comunitatea internaţională ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic", a declarat Sullivan. Reuters a relatat că Vladimir Putin doreşte să participe la summitul G20 găzduit de Indonezia, potrivit unui anunţ al ambasadoarei Rusiei la Jakarta, Liudmila Vorobiova, în urma apelurilor unor membri ca ţara să fie exclusă din grup.