Mesajul transmis de Vladimir Putin vecinilor Rusiei: Îi sfătuiesc să nu escaladeze tensiunile jpeg

Vladimir Putin a semnat un decret ce prevede creşterea efectivelor armatei ruse

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 26 august 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret ce prevede creşterea efectivelor armatei ruse cu 137.000 de soldaţi. Efectivele armatei ruse vor ajunge astfel la 1.150.628 de militari, conform acestui decret, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Liderul de la Kremlin stabilise în noiembrie 2017 la 1.013.628 numărul militarilor armatei ruse, după prima creştere a efectivelor militare decisă atunci prima dată după aproape un deceniu, informează Agerpres.

După noua creştere a efectivelor armatei ruse şi luând în calcul de asemenea personalul său civil, aceasta va ajunge la un total de peste două milioane de membri.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca această decizie să genereze o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și indică faptul că este puțin probabil ca Vladimir Putin să ordone o mobilizare în masă în curând, se arată în ultima evaluare a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW).

Armata rusă încearcă probabil să recupereze pierderile din invazia sa în Ucraina și să genereze forțe pentru a-și susține operațiunea în Ucraina. Anunțul unei ținte relativ modeste (dar probabil încă de neatins) de creștere a efectivelor finale sugerează cu tărie că Putin rămâne hotărât să evite mobilizarea completă, relatează adevarul.ro.

Este puțin probabil ca Kremlinul să genereze suficiente forțe pentru a ajunge la un efectiv final de peste 1.150.000 de soldați, așa cum prevede decretul.

Din punct de vedere istoric, armata rusă nu și-a atins obiectivele privind efectivele finale. De exemplu, în 2022, înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, avea doar aproximativ 850.000 de militari în serviciul activ, mult sub ținta nominală a efectivelor finale de peste un milion.