Statuia ┬źLeul simbolul ora╚Öului Ierusalim┬╗, inaugurat─â ├«n fostul cartier evreiesc din Bucure╚Öti  jpeg

Statuia ┬źLeul-simbolul ora╚Öului Ierusalim┬╗, inaugurat─â ├«n fostul cartier evreiesc din Bucure╚Öti

­čôü Patrimoniu
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 4 decembrie 2018

Patrimoniul cultural ╚Öi turistic al ora╚Öului Bucure╚Öti s-a ├«mbog─â╚Ťit cu monumentul de for public ÔÇŁLeul-simbolul ora╚Öului IerusalimÔÇŁ, inaugurat luni, cu prilejul ├«mplinirii a 70 de ani de rela╚Ťii diplomatice ne├«ntrerupte rom├óno-israeliene. 

La baza realiz─ârii din bronz a monumentului de for public st─â opera colectiv─â cu aceea╚Öi denumire, ce a fost realizat─â ├«n scop caritabil de tineri arti╚Öti israelieni ├«n vederea ob╚Ťinerii de fonduri pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi, ce a fost donat─â de Consiliul local al Ierusalimului prin Funda╚Ťia Reut (cunoscut─â anterior ca Funda╚Ťia Ronald S. Lauder) Prim─âriei Capitalei ├«n semn de prietenie la ceas aniversar.

Av├ónd ├«n vedere faptul c─â aceasta din urm─â a fost realizat─â pentru expunerea ├«ntr-un spa╚Ťiu protejat, dar ╚Öi condi╚Ťiile climatice din Bucure╚Öti, la recomand─ârile speciali╚Ötilor a fost decis─â realizarea din bronz a monumentului de for public ÔÇťLeul - simbolul ora╚Öului IerusalimÔÇŁ, ├«n tehnica basoreliefului, prin interpretare plastic─â a suprafe╚Ťei sculpturii, cu eviden╚Ťierea semnelor ╚Öi simbolurilor pictate pe suprafa╚Ťa statuii model, relateaz─â un comunicat al Administra╚Ťiei Monumentelor ╚Öi Patrimoniului Turistic.

Piata Leul Ierusalimului jpg jpeg

├Än cadrul aceluia╚Öi eveniment, au fost inaugurate oficial ╚Öi Pia╚Ťa Leul Ierusalimului (intersec┼úia str─âzii Clucerul Udricani cu strada Olteni, din sectorul 3 al Capitalei) ╚Öi Cl─âdirea Academician Nicolae Cajal.