Revista Historia nr. 200, din 14 septembrie la toate punctele de distribuţie a presei
Dosarul revistei Historia din luna septembrie tratează un subiect dezbătut de sute de ani, care acum a devenit deja controversat: moştenirea pe care ne-a lăsat-o dacii. Acest lucru nu poate fi prezentat decât prin abordare ştiinţifică – descoperiri arheologice, studii de caz, izvoare istorice. Sunt zeci de şantiere arheologice din perioada Daciei care aşteaptă să fie valorificate – şantiere şi descoperiri care, aproape în totalitate, sunt strânse laolaltă şi dispuse pe harta României (încă un motiv pentru care nu trebuie ratat acest număr).
Revista Historia prezintă în premieră un document medieval din arhivele veneţiene care atestă existenţa unei Dacie medievale care se întinde pe actualul teritoriu al Ungariei şi care era condus de către Ştefan cel Mare. De ce era numit voievodul moldovean de către Occident „Ștefan, contele Transilvaniei”? Ce reprezenta proiectul medieval al Daciei? Ce a însemnat în mentalul colectiv propaganda comunistă gândită în jurul strămoşilor noştri? Toate acestea, în revista Historia, din 15 septembrie la toate punctele de distribuţie a presei.
Tot în Historia – ediţia cu numărul 200 – veţi putea citi istoria răcoritoarei băuturi Aperol sau a elegantului parfum Guerlain, povestea lui Vasile Paraschiv – o victimă a regimului comunist, care a dat Occidentului de ştire despre atrocităţile care se petreceau în România lui Ceauşescu – şi multe alte subiecte interesante ale istoriei. Şi, mai mult, puteţi afla ce subiect avem pregătit pentru ediţia de toamnă a Revistei Historia Special.
Din 15 septembrie puteţi găsi Historia nr. 200 la chioşcurile de ziare, punctele Inmedio şi, de asemenea, îl puteţi comanda în format digital sau puteţi achiziţiona unul din pachetele promoţionale ale revistei.