646x404 (37) jpg

Prima convorbire a şefilor de stat-major american şi rus după invadarea Ucrainei

📁 Istorie recentă
🗓️ 20 mai 2022

Şeful marelui stat-major al SUA, generalul Mark Milley, a discutat telefonic cu omologul său rus, generalul Valeri Gherasimov, pentru prima oară de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunţat Departamentul american al Apărării, relatează agerpres.ro.

"Conducătorii militari au discutat mai multe probleme de interes legate de securitate şi au convenit să menţină deschise liniile de comunicaţie", a declarat un purtător de cuvânt al lui Milley, citat de Reuters.

"Conform practicilor de până acum, detaliile exacte ale conversaţiei lor vor fi păstrate confidenţiale", a adăugat oficialul de la Pentagon.

Convorbirea a avut loc după ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a discutat săptămâna trecută cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu - de asemenea o premieră după 24 februarie, când Moscova a declanşat războiul împotriva Ucrainei.

Washingtonul şi Moscova au stabilit o linie directă de comunicaţie după invazie, pentru a evita erorile de apreciere şi extinderea conflictului. Linia telefonică respectivă are baza la comandamentul de la Stuttgart al forţelor americane din Europa (EUCOM), sub comanda generalului de aviaţie Tod Wolters.

Mai multe pentru tine...