Cum se murea la coadă la carne în România comunistă  Detalii terifiante din jurnalul secret al unui arhitect jpeg

Peste 50% dintre români consideră că țara se află într-o situație mai proastă decât în ​​1989

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 noiembrie 2022

Mai mult de jumătate din populația României consideră că țara se află în prezent într-o situație mai proastă decât în ​​1989, potrivit unor sondaje realizate de INSCOP Research, în cadrul proiectului „România Agenda 2050”.

Unul dintre sondaje a fost realizat în perioada 23 mai – 14 iunie, cu participarea a 1.500 de persoane, iar celălalt între 26 septembrie și 4 octombrie, cu implicarea a 1.200 de persoane, relatează Agerpres.

54 la sută dintre cei chestionați în mai-iunie și 57,4 la sută dintre cei chestionați în septembrie-octombrie consideră că situația generală din țară este mai proastă decât era în 1989.

Totodată, 43,5 la sută dintre cei chestionați în mai-iunie și 39,1 la sută dintre cei chestionați în septembrie-octombrie consideră că situația generală a țării va fi mai bună în 2050 decât este acum.

La întrebarea care sunt cele mai importante două probleme de mediu ale țării, 58,4% dintre cei chestionați au indicat exploatarea forestieră ilegală și 42,6% poluarea apei.

În ceea ce privește cele trei probleme principale ale sistemului de învățământ românesc, 53,6 la sută dintre participanții la sondajul septembrie-octombrie au indicat lipsa de pregătire și lipsa de interes a unor profesori, 45,1 la sută abandonul școlar, iar 41 la sută indisciplina elevilor.

O treime dintre cei chestionați în sondajul din septembrie-octombrie (33,3 la sută) s-au gândit deja să plece la muncă în străinătate la un moment dat, în timp ce 65,8 la sută au spus că nu s-au gândit la asta.

Potrivit sondajului mai-iunie, 83,5 la sută dintre români consideră că țara ar trebui să se îndrepte spre Occident, adică Uniunea Europeană, SUA și NATO, în ceea ce privește alianțele politice și militare.