Peste 3.200 de morminte din epoca bronzului, descoperite în nord-vestul Chinei
Arheologii chinezi au descoperit 3.228 de morminte în ruinele cu o vechime de peste 3.000 de ani din provincia Qinghai, situată în nord-vestul țării.
Ruinele, aflate în Balong, în comitatul Dulan, ar fi ale unor morminte și locuințe din perioada cuprinsă între anul 1.500 î.Hr. și 1.000 î.Hr., transmite agenția Xinhua, citată de Agerpres.
Lucrările de excavație comune, conduse de Academia provincială de arheologie și cercetare a patrimoniului cultural și Universitatea Northwest, au debutat în 2021.
Du Wei, conducătorul săpăturilor, a declarat că au fost descoperite trei cimitire răspândite pe o suprafață totală de 120.000 de metri pătrați, iar până în prezent au fost excavate 52 de morminte.
Obiecte de ceramică, din bronz și de jad, dar și țesături împletite, rămășițe umane, oase de animale și resturi vegetale se numără printre obiectele descoperite, care oferă o abundență de materiale pentru studiul culturii Nuomuhong, a indicat Du Wei.
Nuomuhong este o cultură din epoca bronzului cu caracteristici din regiunea Qinghai, distribuită în principal în bazinul Qaidam și zonele învecinate.
Foto sus: Provincia chineză Qinghai (© Pxfuel)