image

Noul rege al Marii Britanii este Charles al III-lea

📁 Istorie recentă
🗓️ 8 septembrie 2022

Prințul Charles devine regele Marii Britanii sub titulara de Charles al III-lea, potrivit anunțului făcut de premierul britanic Liz Truss. Aceasta a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul zilei de joi, 8 septembrie 2022.

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră pe care Marea Britanie modernă se construia. Este țara măreață datorită ei. A venit la conducere după al doilea Război Mondial, a fost lidera a 57 de state. Regina ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura, a fost cel mai longeviv monarh din istoria țării, a condus cu demnitate timp de 70 de ani. A fost iubită și admirată în Marea Britanie și toată lumea. A fost o inspirație personală pentru mine și pentru britanice. Săptămâna aceasta a rămas hotărâtă să își continue datoriile și m-a numit premierul ei. În zilele dificile ne vom uni cu prietenii noștri din Marea Britanie și întreaga lume pentru a comemora viața ei strălucitoare. Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles. Suntem alături de familia regală, le oferim devotamentul nostru, cum mama lui și-a devotat viața atât de mult timp. Suntem într-o nouă eră în istoria magnifică a țării noastre. Dumnezeu să-l aibă în pază pe Rege!”, a declarat Liz Truss.

Familia Regală a dat publicității o declarație în numele lui Charles, noul rege al Marii Britanii, transmis de BBC. „Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth și de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care regina a fost atât de mult prețuită”, este primul mesaj al Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii.

Mai multe pentru tine...