Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (© Julian Calder / Wikimedia Commons)

UPDATE Regina Elisabeta a II-a amurit la castelul Balmoral din Scoția

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 8 septembrie 2022

UPDATE Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei.  

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se afla sub supraveghere medicală, la castelul Balmoral din Scoția, medicii fiind îngrijorați cu privire la starea sa de sănătate, informează BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală din Marea Britanie, într-un comuniat oficial.

Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a recent cu Liz Truss, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru. Această decizie a fost fără precedent, toți premierii britanici de până acum au avut întâlnirea oficială cu regina la Londra, la palatul Buckingham.

În vârstă de 96 ani, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină.

Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC.

Foto sus: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (© Julian Calder / Wikimedia Commons)

Mai multe pentru tine...