Noi dovezi despre schimburile religioase de pe Drumul Mătăsii, oferite de un mormânt antic jpeg

Noi dovezi despre schimburile religioase de pe Drumul Mătăsii, oferite de un mormânt antic

📁 Istoria Chinei
Autor: Redacția
🗓️ 6 ianuarie 2021

O echipă de arheologi din China a descoperit mormânt spectaculos, cu o vechime de 1.400 de ani, în provincia Henan, din centrul țării. Mormântul conține un sarcofag din marmură albă și reunește elemente budiste, cât și ale unei religii persane, reflectând interacțiunea culturală și religioasă care a avut loc de-a lungul Drumului Mătăsii. 

Mormântul din cărămidă, datând din timpul dinastiei Sui (581-618), a fost excavat în districtul Long'an din orașul Anyang, a declarat Jiao Peng, directorul departamentului de excavații din cadrul Institutului de arheologie și cercetare a relicvelor culturale din acest oraș.

Reprezentări grafice ce includ aspecte din viața de zi cu zi a proprietarilor mormântului și scene religioase sunt sculptate pe pat, iar la fiecare capăt al acestuia este înfățișat un sacerdot, în stilul zoroastrismului, o veche religie persană.

Mormântul a aparținut unui bărbat pe nume Qu Qing, înhumat alături de soția sa. Epitafele dezvăluie identitatea cuplului. Familia Qu a trăit în regiunea Longxi, situată în prezent în provincia Gansu. Regiunea era o secțiune importantă pe Drumul Mătăsii și, prin urmare, a fost influențată de culturile din Europa, Asia de Vest și Asia Centrală.

Foto sus: China Daily