Regina Elisabeta a II-a, la sosirea în Australia, în 2011 (© Flickr / Commonwealth Secretariat)

Misterioasa scrisoare lăsată Australiei de regina Elisabeta a II-a poate fi deschisă în anul 2085

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 14 septembrie 2022

În luna noiembrie a anului 1986, cu prilejul unei vizite de stat în Australia, regina Elisabeta a II-a a redactat o scrisoare misterioasă, care se află într-un seif din Sydney și nu poate fi deschisă în anul 2085.

Conform Lad Bible, documentul îi este adresat „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia” și este depozitat în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului, Queen Victoria Building. Scrisoarea se află în clădire de circa 36 de ani, fiindcă suverana a scris biletul în luna noiembrie a anului 1986, cu prilejul unei vizite de stat, relatează adevarul.ro.

Aparent, nici măcar cei care făceau parte din personalul Reginei Elisabeta a II-a nu cunosc conținutul scrisorii, ci numai instrucțiunile stricte scrise pe partea din față.

„Salutări. Într-o zi potrivită care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideţi acest plic şi să transmiteţi cetăţenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, se arată în instrucțiunile scrisorii.

Clădirea istorică a fost deschisă în anul 1898 și a fost numită în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria.

Monarhia britanică rămâne la conducerea Australiei, iar Regele Charles al III-lea va fi reprezentat în țară de guvernatorul general al țării, pe numele său Dave Hurley.

La un referendum, care a fost organizat în anul 1999, monarhia ar fi putut fi abolită, dacă alegătorii își exprimau dorința ca țara să devină o republică. Astfel, australienii au optat pentru păstrarea Reginei ca șef de stat.

Regina Elisabeta a II-a a vizitat Australia de 16 ori, prima vizită fiind în anul 1954, la doar doi ani după ce a fost proclamată regină, în urma morții tatălui său, Regele George al VI-lea. La momentul vizitei sale, a fost primul suveran care a pășit pe pământ australian.

Foto sus: Regina Elisabeta a II-a, la sosirea în Australia, în 2011 (© Flickr / Commonwealth Secretariat)

Mai multe pentru tine...