Mihai I, rege la 6 ani (P)
MS Regele Mihai I împlineşte, pe 25 Octombrie, care este și Ziua Armatei României, 93 de ani. Să sărbătorim împreună Ziua Regelui!Prima domnie a Majestăţii Sale a început la 6 ani, iar adoua domnieîntr-o perioadă istorică dramatică. A fost un monarh constituţional iar în timpul domniei sale a datdovadă de multă înţelepciune şi devotament. Cu semnarea actului de abdicare a salvat viaţa a peste 1.000 de tineri aflaţi în închisoare.
MS Regele Mihai I împlineşte, pe 25 Octombrie, 93 de ani.MS Regele Mihai I a avut o viaţă zbuciumată. Prima domnie a Majestăţii Sale a început în anul 1927, la vârsta de 6 ani, după decesul bunicului său Regele Ferdinand I. Fiind minor ţara a fost condusă mai întâi de regenţi iar după trei ani de domnie a fost înlocuit de tatăl său, Carol al II-lea. Cea de-a doua domnie a MS Regele Mihai Ia început în anul 1940 într-o perioadădramatică:Europa era devastată de război, România a pierdut partea de nord-est a Transilvaniei iar puterea regelui era controlată, după 1944, de comuniști.
La 30 decembrie 1947 MS Regele Mihai I a fost silit să abdice sub ameninţarea uciderii în caz de refuz a peste 1.000 de studenţi aflaţi în închisoare. Regele a părăsit ţara pe 3 ianuarie 1948 cetăţenia română fiindu-i retrasă. În iunie 1948 Regele s-a căsătorit cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma. La început au locuit în Marea Britanie apoi s-au stabilit în Elveţia.
La trei ani de la Revoluţia din 1989, după căderea guvernului comunist, Regelui Mihai I i s-a permis să revină în ţară pentru a sărbători Paştele, moment în care, pe străzile Bucureştiului, românii l-au primit cu bucurie și cu speranță. Începând cu anul 2007 Castelul Peleş se află în proprietatea Majestăţii Sale. Cu toate că este în proprietatea Casei Regale Castelul Peleş a rămas muzeu şi poate fi vizitat de turişti. Este cel mai frumos castel din România și a fost construit între anii 1873 şi 1914, la dorinţa Regelui Carol Idevenind reşedinţa de vară a regilor României.
În anul 2011 MS Regele Mihai I a luat o decizie istorică. De Ziua Regalitaţii a anunţat că, începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a Românieirupe toate legăturile dinastice şi istorice cu Casa de Hohenzollern, familia princiară din care își trage rădăcinile. Astfel, Casa Regală a României nu va mai purta numele Hohenzollern ci va fi cunoscută numai sub numele Casa Regală a României.
Firma S.C. Muzeu Galerie S.R.L în onoarea Majestății Sale Regele Mihai I, prezintă o medalie cu adevărat unică. Medalia, realizată cu măiestrie, înnobilată cu argint, îl înfăţişează pe MS Regele Mihai I din timpul domniei, Stema Regatului României şi imaginea Castelului Peleş. Această medalie, proiectată cu o atenţie deosebită în cele mai mici detalii, este executată la calitate „proof”, cel mai mare grad de menţinere.
S.C. Muzeu Galerie S.R.L. oferă piese de colecţie, produse numismatice, medalii unice, emisiuni speciale comemorative, rarităţi istorice, monede valoroase de aur şi monede moderne interesante. Pe website-ul societăţii găsim şi monede istorice româneşti din aur, argint şi alte metale emise de regii României. De exemplu, una dintre cele mai căutate monede din aur:moneda-medalie „Ardealul nostru”, emisă în anul 1944 de MS Regele Mihai I.