Israelul se oferă să medieze negocieri de pace între Rusia şi Ucraina jpeg

Israelul se oferă să medieze negocieri de pace între Rusia şi Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 27 februarie 2022

Premierul israelian Naftali Bennett s-a oferit ca ţara sa să medieze negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Comunicatul Moscovei precizează că premierul israelian este cel care a iniţiat convorbirea telefonică cu preşedintele rus, iar Vladimir Putin i s-ar fi plâns lui Bennet că Rusia a trimis o delegaţie la Minsk, pe care omologul său a respins-o, un gest de neînţeles, informează Adevărul.   

„Delegaţia rusă se află în oraşul belarus Gomel şi este pregătită să negocieze cu reprezentanţii Kievului. Aceştia dau dovadă de incoerenţă şi nu au profitat de această ocazie până în prezent”, i-a spus Vladimir Putin la telefon premierului israelan Naftali Bennett.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins această prezentare a faptelor, motivând că nu poate purta discuţii într-o ţară folosită de Rusia pentru a lansa rachete asupra ţării sale.   

Între timp preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat pe Instagram că, în urma unei convorbiri cu preşedintele Belarusului, „am căzut de acord că delegaţia ucraineană se va întâlni cu delegaţia rusească, fără precondiţii, la graniţa bieloruso-ucraineană, aproape de Râul Prypiat.   

Aleksandr Lukaşenko şi-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul Belarusului vor rămâne la sol pe toată durata călătoriei, negocierilor şi întoarcerii delegaţiei ucrainene”.

Foto sus: Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit cu Vladimir Putin în octombrie 2021 (foto: kremlin.ru)