Este Hillary Clinton prima femeie care candidează la postul de președinte?
<strong>Știm despre Hillary Clinton faptul că a fost senator de New York în Senatul Statelor Unite ale Americii și că aceasta candidează în prezent pentru postul de președinte ale Statelor Unite ale Americii. Este aceasta posibila prima femeie președinte care a existat în lume?</strong>
Desigur, răspunsul este nu. Să le cunoaștem pe cele cinci femei președinte din întreaga lume care au făcut istorie înainte de aceasta.
Dilma Vana Rousseffeste o politiciană braziliancă și al 36-lea Președinte al Braziliei, prima femeie în această funcție din anul ianuarie 2011, fiind realeasă pentru un nou mandat la președenție în data de 26 octombrie 2014. În timpul loviturii de stat din anul 1964 devine extremistă de stânga, luptând împotriva dictaturii militare, fiind capturată și întemnițată între anii 1970-1974. În anul 2005 a fost numită Șefa a Cabinetului Președenției Republicii, devenind prima femeie care și-a asumat această funcție. Când aceasta a fost realeasă la funcție, președenția acesteia a fost marcată de declinul economiei braziliene. La 1 septembrie 2016 a fost demisă din funcție în urma falsificărilor conturilor publice.
Park Geun-hyeeste o politiciană sud-coreeană și prima femeie din Coreea de Sud care deține funcția de președinte, mandatul acesteia începând în 25 februarie 2013. În anul 2015, revista Forbes o cotează pe aceasta fiind a 43-a în rândul oamenilor influenți din lume și numărul 11 în rândul celor mai influente femei.
Joyce Hilda Bandaeste o politiciană din Malawi, al partulea președinte și prima de sex feminin. Înainte de a fi președinte, aceasta a fost prima femeie vicepreședinte al țării. În funcția de președinte a servit din 7 aprilie 2012 până la 31 mai 2014, deoarece a preluat mandatul în calitate de președinte după moartea președintelui Bingu wa Murharika. Revista Forbes o cotează pe aceasta fiind numărul 40 al celor mai influente femei în anul 2014.
Cristina Elisabet Fernández de Kirchner este o politiciană și fostul președinte al Argentinei, fiind prima femeie care în urma alegerilor își succede soțul la președenție și a doua femeie președinte din Argentina după Isabel Peron. Aceasta câștigă alegerile prezidențiale în octomrie 2007 și este realeasă în octombrie 2011, având un important rol de la reinstaurarea democrației în Argentina. Aceasta a fost declarată în anul 2015 de revista Forbes numărul 16 al celor mai influente femei.
Atifete Jahjaga, de origine din Serbia, este cel de-al patrulea președinte al Republicii Kosovo, fiind cel mai tânăr președinte din istorie, la doar 37 de ani. Scopul principal este de a asigura poziția statului Kosovo în Uniunea Europeană și în Organizația Națiunilor Unite, fiind aleasă în funcție din 7 aprilie 2011 până în prezent.