Dovezi ale producerii de arme în masă, în urmă cu 7.200 de ani, descoperite în Israel
Arheologii israelieni au descoperit dovezi ale unei producții de arme de război pe scară largă în această regiune a lumii, care datează din urmă cu 7.200 de ani.
Acestea sunt cele mai timpurii dovezi de război și înarmare organizată în regiunea de sud a Levantului, a anunțat Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA), într-un comunicat citat de Agerpres.
Cercetătorii din echipa israeliană au examinat 424 de proiectile de praștie din perioada Calcoliticului timpuriu (5800-4500 î.Hr.) care au fost descoperite în două mari situri arheologice, En Esur și En Zippori, ambele situate în nordul Israelului.
S-a descoperit astfel că sutele de proiectile de praștie din calcar și dolomită erau aproape identice ca mărime, formă și compoziție, ceea ce indică o producție industrială pe scară largă.
Cercetătorii au spus că pietrele erau netezite, cu o formă aerodinamică biconică specifică, permițând o proiecție precisă și eficientă.
Trecerea de la producția individuală la producția de masă, care angajează mulți oameni, indică o escaladare a pregătirilor pentru război, eventual între puteri locale, au adăugat cercetătorii din Israel.