Cartea anului 2015: Biblia pierdută (P) jpeg

Cartea anului 2015: Biblia pierdută (P)

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2015

La inceputul toamnei, RAO, editura care ne-a adus cele mai celebre thrillere din lume, da o noua lovitura.

BIBLIA PIERDUTA, romanul lui Igor Bergle, va fi cu siguranta cartea eveniment a anului 2015.

Acest thriller de tip factition (fact+fiction), cu un ritm ametitor, plin de surprize si rasturnari de situatie, nu il va lasa rece nici pe cel mai sceptic dintre cititori. Sub bagheta magica a autorului, scriitura hipnotizanta ne poarta inapoi in istorie, unde Vlad Tepes afla un secret teribil pe care il ascunde in interiorul primei carti tiparite vreodata-B42 sau Biblia lui Johannes Gutenberg. Cea mai inspaimintatoare conspiratie pentru dominarea lumii, care se perpetueaza pina astazi, isi are originea in Ordinul Dragonului. Continuata din generatie in generatie, in cel mai mare secret, organizatia conduce lumea din umbra si astazi. Stapineste economia globala, politica, serviciile secrete si  controleaza intreaga planeta prin mass-media, internet si retelele de socializare.

Charles Baker, personajul principal, e prins intr-o complicata plasa de crime, tradari, false aliante si comploturi misterioase. Acest roman e construit ca un puzzle imens, care nu te lasa sa respiri, dar nici sa ghicesti intregul tablou pina cind ultima piesa nu e asezata, la final. Un puzzle de o inteligenta diabolica.

Veti gasi aici istoria adevarata, asa cum nu a fost scrisa niciodata pina acum, a celui care a fost supranumit Dracula si a motivelor reale pentru care a fost creata legenda vampirului din Carpati.

Igor Bergler stapineste la perfectie arta de a construi suspansul si de a imbraca un mister intr-un secret intr-o ghicitoare. Aici se apropie, ca tehnica a structurarii subiectului, de Dan Brown si de vechea tradictie a literaturii de gen americane. Dar inteligenta narativa, cultura enciclopedica, farmecul personajelor si al locurilor, subtilitatile si abundenta de subtext-nimic nu e ce pare sa fie-si, nu in ultimul rind, umorul cald, il apropie mai mult de Umberto Eco.

Un roman pe care nu il lasi din mina, pentru a regreta cind s-a terminat si totodata cea mai buna carte despre conspiratii din ultimii ani.

Istoria nu a fost niciodata mai interesant povestita sau mai bine imbinata cu spaimele prezentului.

Prin comparatie, "Codul lui DaVinci" pare o joaca de copii.

Umbra lui Nosferatu e omiprezenta.