Arheologii au descoperit urmele unei vechi civilizații din zona Mexicului
O echipă de arheologi au făcut o impresionantă descoperire în Michoacan, în vestul Mexicului. Cercetând vechiul oraș Angamuco, ce aparținea populației Puréphechas, au descoperit mormitele a peste 37 de indivizi plus alte artefacte interesante printre care și un vechi instrument muzical folosit în cadrul ritualurilor funerare.
Mormitele au un important inventar funerar format din vase ceramice, obiecte din bronz și cupru și alte obiecte funerare datate între anul 1000 și 1520 d.Hr, o perioadă marcată de schimbări politice și sociale.
”Descoperirea complexului funerar ne oferă oferă informații prețioase prin care putem cerceta schimbări în ceea ce privește starea de sănătate, status-ul și situația indivizilor într-o perioadă marcată de profunde schimbări sociale și politice”, ne spune arheologul și antropologul Chris Fisher.
Angamuco a fost cercetat pentru prima dată în 2007 fiind descoperite peste 7000 de locuințe ce aparțineau Purépechas, sau Tarascanilo, așa cum erau ei cunoscuți de către spanioli.
Anul acesta, Fisher împreună cu geograful de la Universitatea din Colorado au cartat așezarea folosind tehnologia LiDAR, descoperind o impresionantă urbanistică formtă din peste 20 000 de caracteristici arhitecturale ceea ce arată o populație mult mai numeroasă decât se credea inițial.
Purépechas sau Tarascanii formaseră un puternic imperiu în centrul și vestul Mexicului, fiind rivalii de temut ai Imperului Aztec. Tarascanii sunt considerați ai fi cei mai avansați în ceea ce privește prelucrarea fierului.
Ca și inamicii lor azetecii, Imperiul Tarascan a fost cucerit și distrus de conchistadori spanioli la 1520.